Уголок потребителя

09.02.2018

Про максимальний розмір неоподатковуваних добових витрат у 2018 році

Головне управління ДФС у Дніпропетровській області нагадує, що згідно з п.п.170.9.1 п.170.9 ст.170 Податкового кодексу України від 02.12.2010 №2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) до оподатковуваного доходу не включаються витрати на відрядження, не підтверджені документально, на харчування та фінансування інших власних потреб фізичної особи (добові витрати), понесені у зв’язку з таким відрядженням у межах території України, але не більш як 0,1 розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року, в розрахунку за кожен календарний день такого відрядження, а для відряджень за кордон – не вище 80 євро за кожен календарний день такого відрядження за офіційним обмінним курсом гривні до євро, установленим Національним банком України, в розрахунку за кожен такий день.

З 01.01.2018 мінімальна зарплата встановлена на рівні 3723 грн. (ст.8 Закону України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» від 07.12.2017 №2246-VIII), тобто максимальний розмір неоподатковуваних добових витрат у 2018 році становить не більш ніж 372,30 грн. за добу.

Суми та склад витрат на відрядження державних службовців, а також інших осіб, що направляються у відрядження підприємствами, установами та організаціями, які повністю або частково утримуються (фінансуються) за рахунок бюджетних коштів, визначаються постановою Кабінету Міністрів України від 02.02.2011 №98 зі змінами.

Так, сума добових в межах України для таких категорій фізичних осіб встановлюється у межах 60 грн.