Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




13.02.2018

Звернення ГО "Асоціація Хмельницьких ринків" щодо необхідності перегляду граничних обсягів доходів платників єдиного податку

Громадська організація

„АСОЦІАЦІЯ  ХМЕЛЬНИЦЬКИХ  РИНКІВ” 


Народному депутату України,

Голові ВГО МСБ «Фортеця»

ПРОДАН  О. П.

_____________________________________

Про внесення змін до п.291.4. ст.

291 ПКУ в частині перегляду

граничних обсягів доходу

суб'єктами підприємницької

діяльності щодо їх збільшення.

Шановна  Оксана Петрівна!

Шановні  колеги!

Засвідчуючи Вам свою повагу, ГО „Асоціація Хмельницьких ринків", звертається до Вас  як до народного депутата України, голови ВГО МСБ «Фортеця», членом якої є наша Асоціація,  з питання, яке було піднято представником нашої Асоціації під час проведення круглого столу «Державна політика щодо малого бізнесу України 2018: виклики та очікування», що проходив за ініціативою ДРС України 01 лютого 2018 року, позитивний розгляд якого потребує Вашої підтримки та сприяння. Суть питання полягає в наступному.

Як відомо, 24 грудня 2015 року Верховною Радою України (в подальшому – ВРУ) був прийнятий закон, яким було внесено низку суттєвих змін до Податкового кодексу України (в подальшому – ПКУ), зокрема і до Розділу XIV, яким визначаються принципи та засади функціонування спрощеної системи оподаткування для суб'єктів підприємницької діяльності (в подальшому – СПД).

Згідно внесених до п.291.4. ст. 291  ПКУ змін і доповнень було значно зменшений – в 4 рази (!) граничний обсяг доходу (з 20 млн. грн. до 5 млн. грн.) для СПД -  фізичних та юридичних осіб, які працюють на 3-й групі спрощеної системи, а також внесені зміни в частину, яка регламентує та визначає діяльність 4-ї групи «спрощенців», які здійснюють свою діяльність в аграрному секторі.

Розуміючи необхідність боротьби влади в країні з корупцією та так званих «брудних грошей», чим і обумовлено величезне зменшення граничного обсягу доходу для 3-ї групи осіб, що працюють на спрощеній системі оподаткування, в той же час, варто будь-які зміни (у тому числі і в економічній сфері), які пов'язані з певними обмеженнями, зменшеннями та/або збільшенням розміру податків, їх ставок, обсягів доходів, тощо, мають ґрунтуватися на розрахунках та відповідних аргументах. На жаль, в даному випадку зазначені зміни були впроваджені без надання відповідних розрахунків та аргументації.

В надважких економічних умовах останніх 4-х років, коли відбулося фактичне знецінення національної валюти – гривні на 330%, зростання від 100% і більше вартості/собівартості, цін на продукцію, роботи, послуги, енергоносії, катастрофічного зменшення купівельної спроможності громадян країни, тощо, - відповідне різке зменшення обсягу доходу для СПД 3-ї групи є недоцільним і необґрунтованим.

За даних умов необхідно, доцільно не зменшувати, а навпаки, - переглянути граничні обсяги доходу в бік збільшення для 1-ї, 2-ї та 3-ї груп СПД, що працюють на спрощеній системі оподаткування.

Данні висновки підтверджуються, зокрема, наступними розрахунками, а саме.

1. 1-ша група спрощеної системи, на якій працюють СПД – фізичні особи.

Так, щоб отримати на руки «чистими» кошти – оплату своєї праці як само зайнята особа  хоча би в обсязі півтори мінімальних заробітних плат (мін. зарплата на 01.01.2018 р. згідно Закону України «Про Державний бюджет України на 2018 рік»  становить 3723 грн.)  - 5585 грн., що за сучасних економічних умов є доволі не значною, необхідно здійснити відповідні додаткові обов'язкові нарахування в розмірі 22 % (ЄСВ, ПДФО),  становитиме навіть без врахування військового податку в загальному обсязі 6813,7 грн. в місяць, а за рік – 81765 грн.

З урахуванням же сплати суми єдиного податку (170 грн. в місяць, що становить згідно ставки 10% від визначеного ЗУ «Про державний бюджет України на 2018 рік» прожиткового мінімуму в місяць та, відповідно, 2040 грн. в рік) загальна сума за рік становить 83805 грн., що складає 27,9% від загального граничному обсягу доходу.

Вище наведені дані розраховані без відповідних фінансових витрат СПД – фізичної особи на оренду майна, приміщення, сплати комунальних платежів, інші витрати, з урахуванням яких відсоток обов'язкових проплат/виплат  в загальному граничному обсязі від загального доходу буде для СПД значно більшим і становитиме  в межах 35-37 %. (граничний обсяг становить 300 тис. грн.).

Важливо зазначити, акцентувати увагу на тому, що зазначений відсоток обов'язкових проплат/виплат є частиною не від чистого прибутку, а виключно від обсягу доходу. Тому зазначений відсоток витрат в частині можливого так званого чистого прибутку за розрахунковими даними  становитиме не менш 60- 70% (!).

2. 2-га група спрощеної системи, на якій працюють СПД – фізичні особи.

Як відомо, СПД – фізична особа, що працює на 2-й групі спрощеної системи оподаткування і звітності, має право мати до 10-ти найманих осіб. Таким чином, якщо провести відповідні розрахунки по обов'язкових проплат/витрат для СПД – фізичної особи цієї групи з 10-тьма найманими працівниками за методою, яка визначена Податковим кодексом України, та з врахуванням виплати кожному з 11-ти зазначених осіб на руки «чистими» кошти в середньому хоча би в розмірі півтори мінімальної заробітної плати, розрахунки будуть наступними.

а) заробітна плата з нарахуваннями (без врахування військового податку) на 11 осіб (сам СПД та 10 найманих працівників)  становитиме в місяць 74950,7, грн., а за календарний рік – 899408 грн.).;

б) єдиний податок – 744,6 грн./місяць (ставка 20% від мінімальної заробітної плати), а за рік – 8935 грн.

Загальна сума проплат/виплат для 2-ї групи СПД з урахуванням найманих працівників та сплати єдиного податку за рік є 908343 грн., що становить 60,5% від граничного обсягу доходу, який передбачений ПКУ (1,5 млн. грн.). З урахуванням же обов'язкових додаткових витрат (сплата за оренду майна, землі, комунальних послуг, придбання та обслуговування РРО,тощо) зазначені витрати СПД даної групи сягатимуть до 67-72% від граничного обсягу доходу. При орієнтовному же перерахунку зазначених витрат відносно до можливого чистого прибутку, даний відсоток складатиме не менш 85-90% (!).

3. 3-тя група спрощеної системи, на якій працюють СПД фізичні та юридичні особи.

Як відомо, згідно ст.291 ПКУ СПД – фізичні та юридичні особи, що працює на 3-й групі спрощеної системи оподаткування і звітності, мають право мати необмежену кількість найманих осіб при встановленій з 01.01.2016 року граничному обсязі доходу в 5 млн. грн.

Таким чином, якщо провести відповідні розрахунки по обов'язкових проплат/витрат для СПД – фізичної особи або юридичної особи  цієї групи з умовними 30-ма та/або 50-ма  працівниками (враховуючи директора-власника) і сплатою єдиного податку в обсязі 5% від граничного  обсягу доходу (які працюють без ПДВ) за методою, яка наведена в цьому листі вище (п.2), розрахунки будуть наступними.

а) заробітна плата (півтора розміру мінімальної «чистими» на руки) з нарахуваннями (без врахування військового податку) на 30 осіб (керівник та 29 найманих працівників)  становитиме в місяць 204392,7 грн., а за календарний рік – 2452712 грн.);

заробітна плата з нарахуваннями на 50 осіб (керівник та 49 найманих працівників)  становитиме в місяць 340654 грн., а за календарний рік – 4087848 грн.);

б) єдиний податок – 250000 грн. за рік (5% від граничного обсягу доходу при не сплаті ПДВ).

Загальна сума проплат/виплат для 3-ї групи СПД - фізичних і юридичних осіб з урахуванням 30-ти  працівників за рік є 2702712 грн., що становить 54% від граничного обсягу доходу, а з урахуванням 50-ти працівників за рік є 4337848 грн., що становить 86,7% (!) від граничного обсягу доходу який передбачений ПКУ (5 млн. грн.). З урахуванням же обов'язкових додаткових витрат (сплата за оренду майна, землі, комунальних послуг, придбання та обслуговування РРО,тощо) зазначені витрати СПД даної групи за умови праці від 30 до 50  працівників сягатимуть від 60 до 95% від граничного обсягу доходу. При орієнтовному же перерахунку зазначених витрат відносно до можливого чистого прибутку, даний відсоток складатиме практично від 95% до 130% (!) при максимально можливих 100%.

Наведені вище навіть орієнтовні розрахунки чітко свідчить про те, що за чинних дуже важких економічних обставин за часи глибокої кризи при чинних граничних обсягів доходів, які визначені п.291.4 ст. 291 ПКУ, СПД – фізичні особи та юридичні особи, які працюють на спрощеній системі оподаткування вимушені, з одного боку, значно обмежити свою діяльність та скоротити кількість найманих працівників, а з іншої – значно збільшити при можливості обсяги своєї діяльності в тіньовому, нелегальному секторі економіки.

Також слушною аргументацією  з даного питання є те, що лише за 2014-2017 роки за офіційними даними Державної служби статистики України та з урахуванням показників Державного Бюджету на поточний, 2018-й рік, який затверджений Верховною Радою України, загальний рівень  зростання споживчих цін становить за 2014-17 роки лише за офіційними даними  становить 89,1%. З врахуванням же офіційно визначеного ЗУ «Про Державний бюджет України на 2018 рік» прогнозу рівня інфляції в межах до 9%, офіційно визначений рівень зростання споживчих цін (рівень інфляції) з 2014 по 2019 рік становитиме біля 100%, а за реальними показниками  – не менш 125 – 150%.

Вище наведений показник офіційного рівня росту споживчих цін в країні з урахуванням відповідних розрахунків показників на поточний, 2018-й рік, обумовлює необхідність гарантованого проведення державою, її вищим законодавчим та виконавчим органами – Верховною Радою України та Кабінетом Міністрів України фактичної індексації  граничного рівня обсягів реалізації продукції, товарів і послуг в бік збільшення з коефіцієнтом,  визначених п.291.4 ст. 291 ПКУ за станом на 01.01.2018 року, тощо, які здійснюють СПД – фізичні та юридичні особи,  працюючи на 1-3-й групах спрощеної системи оподаткування і звітності, в межах не менш як від 1,5  для першої групи,  3,0   для другої групи  та 3,5 для  третьої  груп в порівнянні до чинних діючих обсягів.

Саме тому, ґрунтуючись на наведених розрахунках, наша Асоціація вважає доцільним і необхідним орієнтовно в двічі збільшити чинні граничні обсяги доходів, що визначеноп.291.4. ст. 291 ПКУ,  для СПД – фізичним і юридичним особам, які працюють на спрощеній системі оподаткування і звітності, які здійснюють свою діяльність на 1-3-х групах і становити їх в наступних граничних обсягах: для 1-ї групи – до 450000 гривень,  для 2-ї групи – до 4500000 гривень, для 3-ї групи – до 17500000 гривень.

Варто звернути увагу на те, що з 2012 року нормами п.3 статті 55 Господарського Кодексу України  (в подальшому – ГКУ) визначено, що фізичні та юридичні особи, з якими в трудових відносинах знаходяться до 10 осіб включно і мають річний оборот до 2000000 євро в національній валюті по курсу НБУ, відносяться до суб'єктів мікробізнесу, а фізичні та юридичні особи, з якими в трудових відносинах знаходяться до 50 осіб включно і мають річний оборот до 50000000 євро в національній валюті по курсу НБУ, відносяться до суб'єктів малого бізнесу. Виходячи з зазначених норм, суб'єкти підприємницької діяльності, які працюють на спрощеній системі оподаткування ІІ та ІІІ груп (навіть без врахування І групи), мають право мати на даний час річний оборот не більш як 44700  євро для другої групи з 10-ю найманими особами, та не більш, як  150000 євро для третьої групи, що фактично є меншим в 44 або 13 разів (!) від граничного обсягу, який передбачений ст. 55 ГКУ.

За умови збільшення обсягів річної реалізації (обороту) для СПД – фізичних та юридичних осіб, які працюють на спрощеній системі оподаткування, до запропонованих нашою Асоціацією обсягів, не враховуючи навіть І групу СПД, які працюють на спрощеній системі оподаткування (само зайняті особи), річний оборот для ІІ групи становитиме до 135000 євро, а для юридичних і фізичних осіб ІІІ групи – до 550000 євро, що є в 14,5 та 3,6 рази менше допустимо визначеного ст.55 ГКУ обсягу обороту для СПД – представників мікробізнесу. Тому, запропонований обсяг збільшення обороту для СПД І-ІІІ груп, які працюють на спрощеній системі оподаткування, є в кілька разів меншим від встановленого (дозволеного) ГКУ обсягу (обороту) навіть для СПД, які є представниками мікробізнесу і відповідатимуть встановленим даним Кодексом вимогам (критеріям).

Наведені вище розрахунки переконливо доводять, що чинні нині обсяги обороту для СПД, що працюють на спрощеній системі оподаткування, примушують СПД саме скорочувати робочі місця, звільняти працюючих задля того, щоб вкластись в визначені ПКУ обсяги реалізації (обороти), а не зберегти їх і, тим більш, як спонукає Президент, посадовці Уряду, депутати Верховної Ради України – збільшувати їх кількість.

Надані, запропоновані нашою Асоціацією пропозиції щодо збільшення обсягів обороту для СПД І-ІІІ груп, які працюють на спрощеній системі оподаткування, навпаки, створять умови та спонукатимуть зазначених СПД, з однієї сторони, як зберегти чинні та створити нові легальні робочі місця, так і, з другої сторони, поступово піднімати (індексувати) розмір заробітних плат.

Необхідно зазначити, що необхідність значного збільшення граничних обсягів доходів для СПД – фізичних та юридичних осіб, що працюють на спрощеній системі оподаткування і звітності, визнається та підтримується представниками великого бізнесу країни (зокрема Українським союзом промисловців і підприємців, а також Антикризовою радою громадських організацій, підприємств України).

Виходячи з вище наведених розрахунків і аргументів та з метою створення необхідним умов для ведення діяльності СПД – фізичним та юридичним особам, які працюють на спрощеній системі оподаткування, збереження, створення нових, не скорочення наявних робочих місць, підтримки малого підприємництва в умовах  економічної кризи, ГО «Асоціація Хмельницьких ринків» звертається до Вас як народного депутата України, голови ВГО «Фортеця» з пропозицією щодо розгляду можливості внесення змін до п.291.4. ст. 291 Розділу XIV Податкового кодексу України в частині зміни граничних обсягів доходів для суб'єктів підприємницької діяльності – фізичних і юридичних осіб, які працюють на спрощеній системі оподаткування на 1-3-й групах з встановленням з 01 січня 2019 року наступних граничних обсягів доходу, а саме:

- для 1-ї групи встановити граничний обсяг доходу до 450000 гривень (чинний обсяг становить 300000 грн.);

- для 2-ї групи встановити граничний обсяг доходу до 4500000 гривень (чинний обсяг становить 1500000 грн.);

- для 3-ї групи встановити граничний обсяг доходу до 17500000 гривень (чинний обсяг становить 5000000 грн.).

Просимо Вас розглянути зазначену в даному листі пропозицію та у разі потреби винести її на розгляд та обговорення Ради ВГО «Фортеця».

Сподіваємося на Ваше розуміння та підтримку в даному питанні.

З повагою,

член Ради підприємців при КМУ,

виконавчий директор ГО

«Асоціації Хмельницьких ринків»,

член правління ВГО «Фортеця»                                             Сніховський  О. О.

Джерело: Громадська організація "Всеукраїнське об'єднання підприємців малого та середнього бізнесу "Фортеця"

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Комментарии   

# санич 13.02.2018 14:24
базарники прибіднються а в основному в більшості з них
двоповерхові хатки і круті іномарки
Ответить | Ответить с цитатой | Цитировать
# Сергй 13.02.2018 15:10
Треба,також враховуючи, зміни,також підняти планку в використовування РРОз 1000000 до 1500000.
Ответить | Ответить с цитатой | Цитировать
# Сергй 13.02.2018 15:12
Треба також підняти планку використання РРО з 1000000 до 2500000
Ответить | Ответить с цитатой | Цитировать
# Елена Cт 13.02.2018 15:39
давно пора пересмотреть эти нормы
ведь вал и прибыль это разные вещи,на пример ,у тех кто торгует мебелью,сейчас продажная цена большая(стоимость товара увеличилась в два раза)а из за большой конкуренции моржа уменьшилась.вот и получается что валовый доход увеличился, а прибыль уменьшилась и при этом все выплаты налогов уеличились так что господин "САНЫЧ" НЕ ЗАВИДУЙТЕ
Ответить | Ответить с цитатой | Цитировать
# Визг 13.02.2018 21:52
У меня такое впечатление что это письмо писал человек очень далёкий от базаров!!!! Какие нахер 450 000!!!! Чем вы там торгуете в своём Проскурове????
Ответить | Ответить с цитатой | Цитировать
Количество просмотров: 1455

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне