Уроки для начинающих предпринимателей

Уголок потребителя

14.02.2018

Зміна ставки єдиного податку за рішенням місцевої влади: чи повинен ФОП подавати заяву?

Чи подається ФОП – платниками ЄП першої та другої групи заява у разі зміни розміру фіксованої ставки єдиного податку, якщо такі зміни відбуваються на підставі рішення сільської, селищної або міської ради?

Консультує ДФСУ

Податківці у підкатегорії 107.05 ресурсу "ЗІР" роз'яснили, що нормами Податкового кодексу не передбачено подання заяви про застосування спрощеної системи оподаткування фізичними особами – підприємцямиплатниками єдиного податку I та II груп у разі зміни розміру фіксованої ставки єдиного податку, яка відбувається на підставі рішення сільської, селищної або міської ради.

При цьому ФОП – платник єдиного податку, який виявив бажання отримати витяг з реєстру платників єдиного податку, повинен звернутися з запитом в довільній формі про отримання такого витягу до контролюючого органу за місцем своєї податкової адреси.

Витяг з реєстру платників єдиного податку є документом, який підтверджує статус фізичної особи – підприємця та вважається дійсним до наступного внесення змін щодо відомостей про платника податку.

Джерело