Уголок потребителя

12.03.2018

Внесено зміни до Порядку проведення індексації грошових доходів

Уряд постановою від 28.02.2018 р. № 141 вніс зміни до Порядку проведення індексації грошових доходів населення. Зазначений Порядок приведено у відповідність до Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій”.

Передбачається, зокрема, що індексація пенсій здійснюватиметься шляхом їх підвищення відповідно до законодавства про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування.

Крім того, щомісячні страхові виплати потерпілим на виробництві (з урахуванням виплат на необхідний догляд за потерпілим) та членам їх сімей будуть індексуватися відповідно до законодавства про загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Оплата праці, у тому числі працюючим пенсіонерам, індексуються у межах прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб.

Фізичній особі, яка одночасно працює та отримує суми відшкодування шкоди, заподіяної каліцтвом або іншим ушкодженням здоров’я, а також суми, що виплачуються особам, які мають право на відшкодування шкоди у разі втрати годувальника, насамперед індексується заробітна плата.

На вимогу такої особи за місцем роботи видається довідка про розмір заробітної плати та суму індексації, на підставі якої проводиться індексація суми відшкодування шкоди, заподіяної каліцтвом або іншим ушкодженням здоров’я, а також суми, що виплачується особам, які мають право на відшкодування шкоди у разі втрати годувальника.

Джерело