Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




25.04.2018

Підприємець на загальній системі оподаткування продаж власної продукції повинен здійснювати із застосуванням РРО

Суб'єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі при продажу товарів (наданні послуг) зобов'язані проводити розрахункові операції на повну суму покупки (надання послуги) через зареєстровані, опломбовані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи РРО з роздрукуванням відповідних розрахункових документів, що підтверджують виконання розрахункових операцій, або у випадках, передбачених Законом №265, із застосуванням зареєстрованих у встановленому порядку розрахункових книжок (РК).

Разом з тим РРО та РК не застосовуються при здійсненні торгівлі продукцією власного виробництва підприємствами, установами і організаціями усіх форм власності, крім підприємств торгівлі та громадського харчування, у разі проведення розрахунків у касах цих підприємств, установ і організацій з оформленням прибуткових і видаткових касових ордерів та видачею відповідних квитанцій, підписаних і завірених печаткою у встановленому порядку.

Відповідно до п. 39 розд. IV «Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні», затвердженого постановою Правління НБУ від 29.12.2017 №148, фізичні особи - підприємці касової книги не ведуть.

Отже, підприємці на загальній системі оподаткування при реалізації продукції власного виробництва, повинні застосовувати РРО.

Зазначена норма передбачена п. 1 ст. 3, п. 1 ст. 9 Закону України від 06.07.1995 №265/95-ВР "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг".

Джерело: Головне управління ДФС у Запорізькій області

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Комментарии   

# Тарас 26.04.2018 08:13
Чёт с такого "розтлумачення" вообще ничего не понятно.
Если "общесистемник" торгует продукцией собственного производства исключительно через р/счёт, то каким боком тут РРО? Ведь даже в этом "розтлумаченні" чётко сказано: "у разі проведення розрахунків у касах цих підприємств". В кассах, Карл! "з оформленням прибуткових і видаткових касових ордерів та видачею відповідних квитанцій, підписаних і завірених печаткою у встановленому порядку"
Ответить | Ответить с цитатой | Цитировать
# Тарас 26.04.2018 08:26
"Отже, підприємці на загальній системі оподаткування при реалізації продукції власного виробництва, повинні застосовувати РРО." - звучит так, словно вообще без разницы, какой способ оплаты используется: через кассу, через р/счёт...
Ответить | Ответить с цитатой | Цитировать
# Добробух 27.04.2018 09:01
Сиділи балакали, встали заплакали! Не дай Боже отримати таку податкову консультацію. Коли вже ці консультанти почнуть нести відповідальність за свої консультації. Із змісту статті зрозуміло лише одне, «в огороді бузина, а в Києві дядько»
Ответить | Ответить с цитатой | Цитировать
Количество просмотров: 1082

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне