Уроки для начинающих предпринимателей

12.06.2018

У разі виникнення питань щодо нарахованих сум по платі за землю з фізичних осіб, ви маєте право звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу для проведення звірки

У разі виникнення питань щодо нарахованих сум по платі за землю з фізичних осіб, у відповідності до п. 286.5 ст.286 Податкового кодексу України, платники податку мають право звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу за місцем знаходження земельної ділянки для проведення звірки даних щодо:

розміру площі земельної ділянки, що перебуває у власності та/або користуванні платника податку;

права на користування пільгою із сплати податку;

розміру ставки податку;

нарахованої суми податку.

У разі виявлення розбіжностей між даними контролюючих органів та даними, підтвердженими платником податку на підставі оригіналів відповідних документів, зокрема документів на право власності, користування пільгою, контролюючий орган за місцем знаходження земельної ділянки проводить протягом десяти робочих днів перерахунок суми податку і надсилає (вручає) йому нове податкове повідомлення-рішення. Попереднє податкове повідомлення-рішення вважається скасованим (відкликаним).

Сектор комунікацій

ГУ ДФС у Житомирській області