Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




19.06.2018

Внесено зміни до порядку компенсації ЄСВ роботодавцям, які створюють робочі місця

ДПІ у Центральному районі м.Дніпра повідомляє, що Кабінет Міністрів України постановою від 06.06.2018 р. № 459 "Про внесення змін до Порядку компенсації роботодавцям частини фактичних витрат, пов'язаних із сплатою єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" вніс зміни до Порядку компенсації роботодавцям частини фактичних витрат, пов'язаних із сплатою єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування затвердженого власною постановою від 13.03.2013 р. № 153.

Нагадаємо, що порядок розроблено на основі ч. 3 ст. 24 Закону України "Про зайнятість населення" від 05.07.2012 р. № 5067-VI, відповідно до якої роботодавцю, який протягом 12 календарних місяців забезпечував створення нових робочих місць, працевлаштовував на них працівників і протягом цього періоду щомісяця здійснював їм виплату заробітної плати в розмірі не менше ніж три мінімальні заробітні плати за кожну особу, протягом наступних 12 календарних місяців за умови збереження рівня зарплати, щомісяця за рахунок коштів Держбюджету, компенсуються фактичні витрати у розмірі 50 % суми нарахованого ЄСВ.

Відповідно до внесених змін, для отримання компенсації роботодавці подають довідку про виконання роботодавцем умов компенсації до Центру зайнятості (раніше – до Пенсійного фонду України).

Так от, сьогодні таку довідку подають органу ПФУ, у якому роботодавець перебуває на обліку як платник ЄСВ. Із набранням чинності змінами таку довідку потрібно буде надавати. Центр зайнятості не пізніше ніж через 5 робочих днів із дня надходження довідки надсилає територіальному органу Держпраці звернення стосовно підтвердження зазначеної в ній інформації.

Згідно з Порядком № 153 (у редакції до 13.06.2018 року) роботодавець втрачає право на компенсацію в разі зменшення штатної чисельності працівників та фонду оплати праці. Постановою № 459 уточнено, що для підтвердження фактіввідсутності зменшення штатної чисельності працівників і фонду оплати праці середньооблікова кількість штатних працівників і розмір фонду оплати праці за місяць, у якому перевіряються такі факти, порівнюються із середнім значенням середньооблікової кількості штатних працівників та середнім значенням фонду оплати праці за 12 місяців, що передують місяцю перевірки показників, відповідно.

Постанова набрала чинності з 13.06.2018 року.

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 1219

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне