Книга «Как самому составить договор» (примеры и рекомендации)

12.07.2018

Внесено зміни до Інструкції про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування

Головне управління ДФС у Дніпропетровській області повідомляє, що 26.06.2018 набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 04.05.2018 № 469, зареєстрований у Міністерстві юстиції України 30.05.2018 за № 645/32097 (далі – Наказ № 469), яким затверджено зміни до Інструкції про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 20.04.2015 № 449, зареєстрованої у Міністерстві юстиції України 07.05.2015 за № 508/26953 зі змінами (далі – Інструкція).

Зміни до Інструкції внесено відповідно до ст. 4 розділу II; статей 7, 9, 10 розділу III та пунктів 12, 98 розділу VIII Закону України від 08.07.2010 № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» зі змінами (далі – Закон № 2464).

Інструкція визначає процедуру нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування страхувальниками, визначеними Законом № 2464, нарахування і сплати фінансових санкцій, стягнення заборгованості зі сплати страхових коштів органами доходів і зборів.

Наказ № 469 опубліковано у бюлетені «Офіційний вісник України» від 26.06.2018 № 49.