Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




31.10.2018

Оновлено форму податкової накладної

Мінфін затвердив зміни до форми податкової накладної та Порядку заповнення податкової накладної, затверджених наказом Мінфіну України від 31.12.2015 р. № 1307.

Згідно цих змін у податковій накладній потрібно буде зазначати податковий номер платника податку відповідно Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Мінфіну України від 09.12.2011 р. № 1588.

При цьому рядок «Податковий номер платника податку або серія (за наявності) та номер паспорта» не заповнятиметься у разі:

  • постачання товарів/послуг отримувачу (покупцю), який не зареєстрований як платник ПДВ;
  • здійснення операцій з вивезення товарів за межі митної території України;
  • cкладання податкової накладної отримувачем (покупцем) послуг від нерезидента, місце постачання яких розташоване на митній території України;
  • складання податкової накладної за операціями з ліквідації основних засобів за самостійним рішенням платника податку, переведення виробничих основних засобів до складу невиробничих, здійснення операцій з постачання товарів/послуг у рахунок оплати праці фізичних осіб, які перебувають у трудових відносинах з платником податку;
  • складання податкової накладної на суму збільшення суми компенсації вартості товарів/послуг, у разі коли на дату такого збільшення покупцю анульовано реєстрацію платника ПДВ;
  • складання податкової накладної за щоденними підсумками операцій;
  • складання зведених податкових накладних покупцям - особам, не зареєстрованим платниками ПДВ.

Крім того, у табличній частині податкової накладної з’явиться графа «Сума податку на додану вартість» (графа 11 оновленої форми). Ця графа повинна буде заповнятися у гривнях з копійками із зазначенням після коми до 6 знака включно.

Аналогічних змін зазнає й форма розрахунку коригування до податкової накладної.

Також у Порядку заповнення податкової накладної, затверджений наказом Мінфіну України від 31.12.2015 р. № 1307, (далі — Порядок № 1307) буде визначено, що у разі складання зведеної податкової накладної у графі «Зведена податкова накладна» замість позначки «Х» потрібно буде зазначати код ознаки:

1 — у разі нарахування податкових зобов’язань відповідно до п. 198.5 ПКУ;

2 — у разі нарахування податкових зобов’язань відповідно до п. 199.1 ПКУ;

3 — у разі складання зведених податкових накладних, особливості заповнення яких викладені у п. 15 Порядку № 1307;

4 — у разі складання зведених податкових накладних, особливості заповнення яких викладені у п. 19 Порядку № 1307.

Крім того, оновлення Порядку № 1307 передбачено й в частині складання розрахунків коригування. Уведено алгоритм, який запропонувала ДФС.

У межах цих змін тепер обов’язком ДФС є визначення умовних кодів причин коригування та їх оприлюднення на власному офіційному веб-сайті.

Зазначені зміни було затверджено наказом Мінфіну від 17.09.2018 р. № 763. Цей наказ набирає чинності з першого числа місяця, що настає за місяцем його офіційного опублікування, крім абз. 2 п. 6 та п. 8 Змін до Порядку заповнення податкової накладної, затверджених цим наказом, які набирають чинності з 01.01.2020.

Джерело: «Інтерактивна бухгалтерія»

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 1571

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне