Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




16.11.2018

Як зменшити перевірки бізнесу та підвищити зарплати: про що говорять на другому міжнародному економічному форумі в Дніпрі

Як заохотити українську молодь працювати в рідній країні, а не виїжджати за кордон? Як збільшити заробітну плату, та що потрібно для ефективної роботи бізнесу? Над цими питаннями дискутують учасники другого міжнародного економічного форуму в Дніпрі. Його організувала Дніпропетровська облдержадміністрація.

 «Відтік молодих кадрів відбувається через низькі зарплати в нашій країні. Платити більше ми зможемо тоді, коли матимемо гідний рівень ВВП. Цьогоріч його приріст – 3%, та цього замало. Потрібно хоча б десь 7-12%», – такою думкою поділилася учасниця дискусійної панелі «Баланс інтересів бізнесу і держави», підприємець та волонтер Богдана Ярова. 

Вона зауважила, що для нарощування темпів ВВП потрібне взаєморозуміння держави та бізнесу. Зокрема, необхідні зміни в трудовому кодексі, пожежних нормах, а ще варто працювати з молодими кадрами. Нині в країні бракує робочих спеціальностей, наголосила Богдана Ярова.

«Серед кроків, які держава і бізнес могли б зробити назустріч один одному, – і чесні правила в податковій системі. Це, зокрема, впровадження податку на виведений капітал замість податку на прибуток», – зауважила підприємець та волонтер Богдана Ярова.

Вона додала, що проблемними питаннями на сьогодні також залишаються перевірки бізнесу.

Погоджується із цим і президент Асоціації адвокатів України Зоя Ярош. За її словами, кількість перевірок бізнесу скоротилося, проте не зникли. Вони все ще дошкуляють підприємцям.

«Щоб ситуація змінилася, треба акцентувати увагу не на нових правових актах. Потрібно просто дотримуватися тих, що вже є. Має бути відповідальність за їх порушення – і не лише на папері», – сказала Зоя Ярош.

А ось заступник голови Стратегічної групи радників при Кабміні Павло Кухта зосередив увагу на реформах. Саме у них вбачає основне джерело економічного прориву.

«Необхідно проводити системні, інституційні реформи. Звісно, вони не можуть бути швидкими. Серед пріоритетів – судова, пенсійна, земельна, а також реформа системи держрегулювання. Без них ми не зможемо наздогнати навіть наших сусідів, таких як Польща і Словаччина», – підкреслив Павло Кухта.

Спікери дискусійних панелей першого дня другого міжнародного економічного форуму в Дніпрі – 20 підприємців, інвесторів, юристів, економістів. Він проходить у культурно-діловому центрі «Менора».

 Як збільшити заробітну плату

 Що потрібно для ефективної роботи бізнесу

Джерело

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 1160

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне