Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




23.11.2018

За крок до. Мінфін розповів поділ ДФС на дві служби

Міністерство фінансів України має намір з наступного тижня почати консультації в Кабінеті міністрів про затвердження концепції Державної фіскальної служби (ДФС). Зокрема, обговорюється поділ відомства на митну і податкову служби.

Про це заявила міністр фінансів Оксана Маркарова, передає агентство Інтерфакс-Україна.

"Ми на фінальній стадії відпрацювання концепції реформи ДФС всередині Мінфіну. Уже з наступного тижня плануємо розпочати ширші консультації і винесення концепції реформи на розгляд Кабінету міністрів", — сказала вона.

За її словами, концепція Мінфіну передбачає поділ відомства на митну та податкову служби.

"Ми запланували (в держбюджеті на 2019 рік - ред.), що до 10% перевиконання митних надходжень можуть бути використані як на закупівлю обладнання, наприклад, щодо сканерів, так і на процес реформування, в тому числі - оплату праці", - додала вона.

Нагадаємо, що Кабмін скасував рішення про реорганізацію ДФС і концепцію реформування відомства на засіданні 11 січня. Гройсман, коментуючи на наступний день це рішення, назвав прийняту в 2017 році концепцію реформування ДФС беззмістовною.

Раніше міністр фінансів заявляв про розробку нових законодавчих актів щодо реорганізації відомства.

Постанова про реформування низки територіальних органів ДФС, ухвалена урядом у 2017 році, передбачала створення двох нових юросіб - Міжрегіональної митниці та Міжрегіонального головного управління ДФС. Обласні митниці та Енергетична митниця мали реорганізуватися шляхом приєднання до Міжрегіональної. Об'єднані державні податкові інспекції передбачалося приєднати до головних управлінь ДФС в областях, а останні разом з Офісом великих платників податків - до Міжрегіонального головного управління ДФС.

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Комментарии   

# Влад 23.11.2018 19:44
10% від перевиконання митних надходжень? Тобто чим менший план, тим більша зарплата? Абсурд і корупційні ризики.
Чому не давати премії за якийсь реальний результат роботи - наприклад, 5% додаткових надходжень від реалізації контрабандних товарів, або 2% додаткових надходжень від донарахувань митних платежів по товарах із заниженою вартістю?
Ответить | Ответить с цитатой | Цитировать
# Fyf 24.11.2018 12:26
Такое уже было при главе налоговой Азарове. Закончилось все тем, что тупо обдирали бизнес и все, при чем вполне официально
Ответить | Ответить с цитатой | Цитировать
Количество просмотров: 1944

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне