Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




11.01.2019

У фокусі: щоб подати декларацію про доходи в електронному вигляді, необхідно мати кваліфікований сертифікат відкритого ключа

01 січня 2019 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2018 року.

Головне управління ДФС у Київській області нагадує, що податкову декларацію про майновий стан і доходи громадяни подають за місцем своєї податкової адреси в один із наведених способів (за вибором громадянина):

- особисто або уповноваженою на це особою;

- поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення в конверт (здійснити таке відправлення потрібно не пізніше ніж за 5-ть днів до закінчення граничного строку подання податкової декларації);

- засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу.

Для направлення декларації засобами електронного зв’язку можна використати електронний сервіс ДФС «Електронний кабінет», у якому декларація частково заповниться автоматично, на підставі облікових даних платника, відомостей щодо нарахованих (виплачених) доходів, наявних в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків та відомостей щодо об’єктів нерухомого (рухомого) майна.

Скористатися таким сервісом можна за допомогою електронних ключів.

Нагадуємо, що єдиний в Україні кваліфікований надавач електронних довірчих послуг, який надає електронні довірчі послуги юридичним та фізичним особам на безоплатній основі, - це Акредитований центр сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту ДФС.

З 07.11.2018 набрали чинності основні положення Закону України від 05.10.2017 №2155-VIII «Про електронні довірчі послуги». Пункт 2 ст. 22 цього Закону встановлює, що ідентифікація фізичної особи, яка звернулася за отриманням послуги формування кваліфікованого сертифіката відкритого ключа, здійснюється за умови її особистої присутності за паспортом громадянина України або за іншими документами, що унеможливлюють виникнення будь-яких сумнівів стосовно особи, відповідно до законодавства про Єдиний державний демографічний реєстр та про документи, що посвідчують особу, підтверджують громадянство України чи спеціальний статус особи. Тобто, з 07.11.2018 р. отримати послуги формування кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів за довіреністю (в тому числі посвідченою нотаріально) неможливо.

З 07.11.2018р. Акредитований центр сертифікації ключів ІДД ДФС, як кваліфікований надавач електронних довірчих послуг, надає своїм клієнтам виключно кваліфіковані сертифікати. Такі сертифікати використовуються користувачами електронних довірчих послуг для подання електронної звітності, організації електронного документообігу, отримання адміністративних послуг в електронному вигляді, тощо. Посилені сертифікати відкритих ключів, які сформовані до 07.11.2018, будуть обслуговуватись АЦСК ІДД ДФС до закінчення строку їхньої чинності.

Джерело: Головне управління ДФС у Київській області

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 1765

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне