Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




29.01.2019

Інформація для платників земельного податку

Головне управління ДФС у м. Києві інформує, що з 17.07.2018 року набрав чинності наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України від 27.03.2018 року №162, яким внесено зміни до Порядку нормативної грошової оцінки земель населених пунктів, затвердженого наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 25.11.2016 року № 489 (далі – Порядок № 489).

Порядком передбачено, що з 17.07.2018 року для земельних ділянок, інформація про які не внесена до відомостей Державного земельного кадастру, та у разі якщо у відомостях Державного земельного кадастру відсутній код Класифікації видів цільового призначення земель для земельної ділянки, коефіцієнт, який характеризує функціональне використання земельної ділянки (Кф), застосовується із значенням 3,0 (Кф – множник, який застосовується при обчисленні розміру нормативної грошової оцінки землі під час виконання робіт з такої оцінки).

Відповідно при подачі податкової декларації по платі за землю (орендної плати) з фізичних осіб за 2019 рік, необхідно надавати і нову довідку (витяг) про нормативну грошову оцінку земельної ділянки (далі - Довідка), яка видана з врахуванням вимоги Порядку № 489, як це передбачено ст. 286 Податкового кодексу України .

Водночас нагадуємо, що Довідка згідно з п. 286.2 ст. 286 ПКУ подається суб'єктом господарювання разом з першою декларацією (фактичний початок діяльності як платника плати за землю), а надалі така Довідка подається у разі затвердження нової нормативної грошової оцінки землі.

Для отримання більш детальної інформації щодо нормативної оцінки земельних ділянок необхідно звертатися до територіальних підрозділів Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру за місцем розташування земельних ділянок.

Джерело

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 1622

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне