28.04.2019

У Європі існує величезний розрив між уявленням про Україну й реальністю

«У Західній Європі немає уявлення про Україну, як країну, у якої надзвичайні промислові можливості. Ніхто не знає, що в Україні виробляються авіаційні двигуни, ракети. Європейці думають, що це товари з Росії».

Так відповів на запитання про імідж України в Європейському Союзі Голова представництва ЄС в Україні Хюг Мінгареллі під час зустрічі зі столичними бізнесменами на дводенній бізнес-конференції «Партнерство у бізнесі», що проходила в Київській торгово-промисловій палаті.

«У Європі існує величезний розрив між уявленням про те, що таке Україна й реальністю. Дуже мало людей знають, що в Україні найкраща земля сільськогосподарського призначення в Європі. Ніхто не знає, що Україна має фантастичний туристичний потенціал, адже тут є морські узбережжя, гори, архітектурна спадщина, а також високоосвічені та високопрофесійні люди», – поділився посол.

Пан Мінгареллі відвідав бізнес-конференцію з метою почути від представників малих і середніх підприємств про стан бізнес-середовища в Україні та розповісти про програми підтримки від Європейського Союзу. За його словами, Євросоюз є найбільшим торговельним партнером України. Якщо 2014 року частка українського експорту до ЄС становила 25%, то сьогодні – 42%.

Голова представництва ЄС в Україні нагадав, що за ініціативи Європейського Союзу було створено в Україні 15 центрів інформаційної підтримки бізнесу. На їхній розвиток Європейський банк реконструкції та розвитку виділив 40 мільйонів євро. Однак українці недостатньо поінформовані про ці програми й не користуються всіма можливостями. Він зазначив, що не є спеціалістом із комунікації, проте проблеми інформування ЗМІ є очевидними.

Представники малого та середнього бізнесу, які були присутні на бізнес-конференції, поставили до Хьюга Мінгареллі болючі для них запитання про можливості експорту до ЄС, питання квот продуктів і сертифікації товарів, а також виявили інтерес до програм із фінансування, підтримки обміну досвідом, податкової освіти та стартапів.

На численні запитання посол відповів, що робота програм співпраці від ЄС буде продовжена, адже одна з головних цілей діяльності Європейського Союзу в Україні – це допомогти створити належне бізнес-середовище для розвитку малих та середніх підприємств.

Газета «Приватний підприємець» – інформаційний партнер

Матеріал надано відділом корпоративних комунікацій
Київської торгово-промислової палати

газета Приватний підприємець

Additional Info

• Размещение в RSS:: нет

• Помилковий платіж: як ФОП не порушити умов перебування на ЄП?
  • Договір позички авто між ФОП і найманим працівником: нотаріальне посвідчення, податкові наслідки
  • Що є перевищенням ліміту доходу для ФОП-єдинника