22.05.2019

З якого періоду ФОП – платник єдиного податку першої чи другої групи зобов’язана перейти на сплату інших податків і зборів у разі порушення умов перебування на спрощеній системі оподаткування?

У разі порушення умов перебування на спрощеній системі оподаткування платник єдиного податку першої або другої групи зобов’язаний перейти на сплату інших податків і зборів у строки, визначені п.п. 298.2.3 п. 298.2 ст. 298 Податкового кодексу України (далі – ПКУ).

При цьому платник єдиного податку може самостійно відмовитися від спрощеної системи оподаткування у зв’язку з переходом на сплату інших податків і зборів, визначених ПКУ, з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) кварталом, у якому подано заяву щодо відмови від спрощеної системи оподаткування у зв’язку з переходом на сплату інших податків і зборів.

З урахуванням норм п.п. 298.2.1 п. 298.2 ст. 298 ПКУ для відмови від спрощеної системи оподаткування суб’єкту господарювання потрібно подати до контролюючого органу заяву не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку нового календарного кварталу (року), з якого він відповідно до вимог п.п. 298.2.3 п. 298.2 ст. 298 ПКУ повинен перейти на сплату інших податків і зборів, визначених ПКУ.

Разом з цим, у разі виявлення відповідним контролюючим органом під час проведення перевірок порушень платником єдиного податку першої – третьої груп вимог, встановлених главою 1 розділу ХІV «Спеціальні податкові режими» ПКУ, анулювання реєстрації платника єдиного податку першої – третьої груп проводиться за рішенням такого органу, прийнятим на підставі акта перевірки, з першого числа місяця, наступного за кварталом, в якому допущено порушення.

Головне управління ДФС у Дніпропетровській області

Книга «Как самому составить договор» (примеры и рекомендации)

• Прокат инвентаря для отдыха
  • Отмена штрафов по наличке – последствия