Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




06.06.2019

Суд апеляційної інстанції залишив без задоволення скаргу ФОП у справі про скасування постанови про накладення штрафу у розмірі 372 300 грн

Шостий апеляційний адміністративний суд залишив без задоволення скаргу фізичної особи – підприємця (далі – ФОП), яка не допустила інспектора праці Управління Держпраці у Черкаській області до проведення інспекційного відвідування у закладі харчування м. Умань, не надала на вимогу інспектора Управління належні документи.

За результатами інспекційного відвідування посадовою особою Управління Держпраці у Черкаській області на підставі абзацу 7 частини другої статті 265 Кодексу законів про працю України прийнято постанову про накладення на ФОП штрафу у розмірі 372 300 грн.

Позивач, вважаючи постанову про накладення штрафу протиправною, звернувся за захистом порушених прав до суду першої інстанції. Черкаський окружний адміністративний суд всебічно, повно та об’єктивно розглянув справу, встановив обставини і дійшов висновку про відмову у задоволенні позовних вимог.

Зокрема, посадові особи Управління Держпраці у Черкаській області обґрунтовано довели, що позивач на усну вимогу інспектора Управління та вимогу, яку відправлено рекомендованими листами за адресою реєстрації ФОП, на надав документи, необхідні для проведення інспекційного відвідування. З метою забезпечення отримання документів інспектором праці Управління було здійснено виїзд за місцем ведення ФОП підприємницької діяльності, проте перелічені у вимозі документи надано не було.

Суд першої інстанції прийняв рішення про відмову у задоволенні позовних вимог та визнав постанову Управління Держпраці у Черкаській області про накладення на ФОП штрафу правомірною. Колегія суддів Шостого апеляційного адміністративного суду погодилася з рішенням суду першої інстанції і визнала, що позивачем фактично було створено перешкоди при проведенні заходу державного контролю з питань виявлення фактичного допуску працівників до роботи без оформлення трудового договору (контракту), що зафіксовано в акті інспекційного відвідування.

Колегія суддів вважає, що суд першої інстанції вірно встановив фактичні обставини справи, дослідив наявні докази, дав їм належну оцінку та прийняв законне та обґрунтоване рішення у відповідності з вимогами матеріального та процесуального права.

Таким чином, ФОП доведеться сплатити штраф за порушення законодавства.

З постановою Шостого апеляційного адміністративного суду у справі №2340/3835/18 можна ознайомитися за посиланням: http://reyestr.court.gov.ua/Review/81889162

Джерело: Управління Держпраці у Черкаській області

газета Приватний підприємець

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 1096

Новий номер!

  • Помилковий платіж: як ФОП не порушити умов перебування на ЄП?
  • Договір позички авто між ФОП і найманим працівником: нотаріальне посвідчення, податкові наслідки
  • Що є перевищенням ліміту доходу для ФОП-єдинника

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне