Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




09.07.2019

Підприємцям, які торгують вживаними комп’ютерами, потрібен РРО

Платниками ЄП 1-4 груп не застосовують РРО незалежно від обраного виду діяльності, якщо обсяг їх доходу протягом календарного року не перевищує 1 млн грн. При перевищенні такої межі РРО стає обов’язковим. Про це нагадує ДФС.

газета Приватний підприємець

Однак ці норми не поширюються на платників ЄП, які здійснюють реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту.

Нагадаємо: перелік груп технічно складних побутових товарів, які підлягають гарантійному ремонту (обслуговуванню) або гарантійній заміні, в цілях застосування РРО затверджено постановою КМУ від 16.03.2017 р. № 231.

При цьому винятків щодо можливості незастосування РРО для товарів, які були раніше у використанні, нормативно-правовими актами не передбачено.

Це ж стосується підприємців, які здійснюють роздрібну торгівлю б/у комп’ютерами, навіть якщо на них не видають гарантію.

Тому торгівля єдинником технічно складними побутовими товарами, що були раніше у використанні, незалежно від їх гарантійного строку експлуатації, проводиться із застосуванням РРО.

Джерело: ІПК ДФС у Волинській області від 01.07.2019 р. № 3005/ІПК/03-20-14-05-11.

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 801

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне