11.07.2019

Чи потрібно фізичній особі, яка встановлює для власних потреб енергоефективне обладнання реєструватися фізичною особою - підприємцем?

Головне управління ДФС у Дніпропетровській області повідомляє, що Господарський кодекс України від 16 січня 2003 року № 436-IV із змінами і доповненнями визначає основні засади господарювання в Україні і регулює господарські відносини, що виникають у процесі організації та здійснення господарської діяльності між суб’єктами господарювання, а також між цими суб’єктами та іншими учасниками відносин у сфері господарювання (далі – ГКУ).

газета Приватний підприємець

Господарська діяльність, що здійснюється для досягнення економічних і соціальних результатів та з метою одержання прибутку, є підприємництвом, а суб’єкти підприємництва – підприємцями (ст. 1 глави 1 розділу I ГКУ).

Підприємництво – це самостійна, ініціативна, систематична, на власний ризик господарська діяльність, що здійснюється суб’єктами господарювання (підприємцями) з метою досягнення економічних і соціальних результатів та одержання прибутку (ст. 42 глави 4 розділу I ГКУ).

Отже, якщо фізична особа, яка встановлює енергоефективне обладнання, планує використовувати його для власних потреб і не передбачає отримувати прибуток, то вона не повинна реєструватись як фізична особа – підприємець.

Головне управління ДФС у Дніпропетровській області

• Изготовление выпечки: можно ли на дому?
  • Единщики будут работать с РРО
  • Новые учетные формы для единщиков
  • Больничные и декретные: неполное время и совместители
  • Уплачивать ли налог за неоформленную землю