Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




23.07.2019

План заходів Мінсоцполітики на 2019-2020 роки для боротьби із недобросовісними роботодавцями

Мінсоцполітики розробило план заходів на 2019-2020 роки, спрямованих на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення. Він втілений у проекті відповідного розпорядження Уряду.

В ньому, зокрема, маємо такі позиції:

1. Розробити законопроект щодо визначення критеріїв наявності трудових відносин – грудень 2019 року.

2. Сформувати пропозиції щодо встановлення додаткових обмежувальних заходів до сторін трудових відносин у разі порушення ними законодавства про працю – серпень 2020 року.

3. Розробити зміни до законодавства з метою впровадження диференційованого підходу до розміру штрафних санкцій залежно від ступеня соціальної значущості порушення: типу незадекларованої праці, кількості та категорій осіб, яких стосується порушення, розміру економічної вигоди роботодавця, наявності рецидиву порушення, невиконання попередніх приписів інспекторів праці тощо – березень 2020 року.

4. Врегулювати на рівні закону повноважень інспекції праці – грудень 2020 року.

5. Визначити показники мінімальної вартості робочої сили та економічної діяльності суб’єктів господарювання, в тому числі за галузями економіки, для ідентифікації незадекларованої праці та застосування як критеріїв здійснення контрольних заходів – грудень 2019 року.

6. Визначити алгоритм оцінювання галузей економіки та видів діяльності суб’єктів господарювання на предмет ризику використання незадекларованої праці – серпень 2020 року.

7. Посилити заходи державного нагляду (контролю) у сферах з високим ступенем ризику використання незадекларованої праці; мінімізувати контроль за сферами та суб’єктами господарювання із незначним ступенем ризику використання незадекларованої праці – грудень 2020 року.

Джерело: проект розпорядження КМУ «Про затвердження плану заходів на 2019-2020 роки, спрямованих на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення».

газета Приватний підприємець

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 1141

Новий номер!

  • Заниження річного обсягу доходу в декларації ФОП – єдинником 2-ї групи: чи є відповідальність?
  • Сума внесеної на ФОП-рахунок готівки не збігається із Z-звітами за цей період: наслідки
  • ФОП без місця реєстрації: що робити?

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне