04.09.2019

У Кабміні зробили важливе утонення щодо заборони паперового документообміну

За словами Дубілета, поки що йдеться лише про документообмін. А повна діджиталізація документообігу — це завдання на найближчі 1-2 роки. Є ряд документів, які поки не можна перевести в цифру через закони

Міністр кабінету міністрів України Дмитро Дубілет повідомив, що уряд з 1 жовтня поточного року відмовиться від документообміну, а не документообігу. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

«Три важливі уточнення. Перше. Вчора ЗМІ поширили новину про те, що ми хочемо заборонити паперовий документообіг. Тут, на жаль, закралася помилка. Документообмін — це обмін документами між органами. Документообіг — це процеси узгодження документів усередині держорганів. Поки що йдеться лише про документообмін. А повна діджиталізація документообігу — це завдання на найближчі 1-2 роки», - написав він.

газета Приватний підприємець

Також Дубілет зазначив, що є ряд документів (їх порівняно небагато), які поки не можна перевести в цифру через закони. «Їх ми у вересні не чіпаємо. Ми їх ретельно проаналізуємо і теж оцифруємо, але для цього потрібно буде змінювати закони. Сподіваюся, до кінця року внесемо до Ради пропозиції», - написав міністр.

Дубілет додав, що зараз переводять документи в цифровий вигляд одним махом, не розбираючись в їх суті. «Однак, впевнений, 90% цих документів не потрібні самі по собі — ні на папері, ні в цифрі. Найближчим часом почнемо їх ревізію і випалювання. Краще, ніж електронний документ, може бути тільки неіснуючий документ», - резюмував міністр.

Раніше ми писали "Украина должна полностью отказаться от бумажного документооборота уже с 1 октября", – Гончарук

Детальніше читайте на УНІАН

газета Приватний підприємець

Additional Info

• Размещение в RSS:: нет

• Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками