Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




25.09.2019

Доля нового порядку перевірок Держпраці буде вирішена 17 жовтня

Раніше ми писали, що до Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов про визнання протиправною постанову Уряду, якою було затверджено нові порядки перевірок Держпраці.

Ухвалою від 24 вересня 2019 року Окружний адміністративний суд міста Києва у складі судді Васильченко І.П. відкрив провадження в адміністративній справі за позовом ТОВ "Єдина служба правової допомоги" та ФОП Пугач В.В. до Кабінету Міністрів України про визнання протиправною та нечинною повністю постанови № 823 «Деякі питання здійснення державного нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю».

Міністерством соціальної політики було розроблено нормативний акт Кабінету Міністрів України, який визначає процедуру здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю, аналогічний за змістом постанові від 26.04.2017 року № 295, яку було визнано протиправною та нечинною у справі 826/8917/17.

При цьому розробником проекту абсолютно невраховано висновки суду, навпаки, не вжито відповідних заходів, щодо упередження ризиків порушення прав суб’єктів господарювання, запобігання грубому порушенню законів України та Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

Негативні наслідки: визнання дій інспекторів з праці протиправними у судовому порядку, безпідставне витрачання державних коштів на здійснення заходів контролю, стягнення суб'єктами господарювання матеріальних збитків завданих протиправними діями державного органу, стягнення судових витрат, завантаженіть судової системи, розвиток корупціогенного фактору (поширення корупції), збільшення напруги у суспільстві через недосягнення цілей та мети державного нагляду (контролю) і порушенню прав громадян.

17 жовтня має відбутися підготовче засідання в Окружному адмінсуді. Проте у Уряда є 15 днів з дня отримання зазначеної Ухвали щодо подання відзиву на позивну скаргу.

https://www.facebook.com

за темою: Оскарження нових порядків перевірок Держпраці – суд розглядає питання відкриття провадження у справі

газета Приватний підприємець

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 1784

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне