Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




03.10.2019

Понад тисяча людей скористалась можливістю подати звернення за призначенням пенсії в “один дотик”

Про це у програмі “Тема дня” телеканалу “UA:Київ” розповів директор Департаменту інформаційних систем та електронних реєстрів Олександр Малецький.

Сьогодні суспільство готове до використання цифорових технологій. Послуга, яку ми запровадили з серпня, набирає популярності. Вже більш ніж тисяча людей скористалась цією можливістю, – повідомив керівник.

Новий сервіс дозволяє призначити пенсію за одне відвідування сервісного центру, попередньо подавши заяву та всі необхідні документи через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України.

Також Олександр Малецький наголосив, що: “Мета, яку ми хочемо досягнути – це, так зване, призначення пенсії по події. Тобто коли у людини настав страховий випадок, пенсійний вік, ми робимо автоматичне призначення. Першим кроком до цього дійсно є процедура, яку ми запровадили. Наступним кроком – стане запровадження електронної перевірки документів, які використовуються для призначення пенсії. Тобто ми не будемо вимагати відповідні паперові документи, а використовувати інформацію з різних баз даних. І після того, як у нас вже буде ця робота повністю налагоджена, ми зможемо призначати пенсію з тих даних, які наявні у Пенсійному фонді, а також тих реєстрів, з якими він взаємодіє”.

Загальна мета Пенсійного фонду України – надавати послугу в зручний для людини спосіб. А найкращий сервіс – це такий, який є для нас непомітним. Ми і надалі будемо прикладати для цього максимум зусиль, а від людей очікувати максимальний фідбек, що знати їх думку, – підсумував Олександр Малецький.

Довідково: у вересні запрацював мобільний додаток “Пенсійний фонд”, який працює в тестовому режимі. Через додаток також можна дистанційно подати документи для призначення пенсії. Проєкт «Пенсійний фонд України у смартфоні» розроблено з метою реалізації розвитку системи надання електронних послуг «Е-пенсія» та забезпечує максимально зручну й оперативну взаємодію громадян з Пенсійним фондом України.

Відеосюжет можна переглянути тут

ПФУ

газета Приватний підприємець

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Комментарии   

# Влад 03.10.2019 22:11
Краще б дали людям, які виходять на пенсію, елементарну інформацію про розрахунок пенсії. Чому розрахований крефіцієнт складає, наприклад, 4,52, а не 4,54 чи 3,882. Яким чином отримано цей коефіцієнт? Це ж не копійки, а величезні суми, які люди отримують ще десятки років. У той же час податкова без проблем видає подробний розрахунок навіть по одноразових ППР, по земельних ділянках, навіть у розмірі 10 коп., - площа, ставка, результат. Чому по сумах у розмірі тисяч гривень від Пенсійного фонду нуль інформації??? Мало того, що зменшили пенсії у 10 разів, так ще й повністю тінізують свій примітивний розрахунок.
Ответить | Ответить с цитатой | Цитировать
Количество просмотров: 1097

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне