Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




14.10.2019

Михайло Федоров: Більше 90 проектів у сфері діджиталізації вже в роботі

Міністерство цифрової трансформації працює над переформатуванням взаємодії держави та приватного сектору в сфері реалізації проектів. Про це Віце-прем'єр-міністр – Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповів на зустрічі з представниками компаній, що тісно співпрацюють із сектором МСБ.

Він представив цілі Міністерства та закликав долучатися до розроблення та впровадження проектів для їх досягнення.

За словами Михайла Федорова, одне з перших завдань – перевести 100% публічних послуг для пересічних громадян та бізнесу в онлайн.

Друга ціль: забезпечити 100% населених пунктів та їх соціальних об'єктів доступом до високошвидкісного інтернету, а також 95% транспортної інфраструктури покрити мобільним інтернетом.

Віце-прем'єр-міністр зазначив: “Ми розуміємо, що для розвитку цифрової держави потрібен доступ до інтернету. Є різні дані щодо доступу. Ми зараз розробляємо єдину карту всієї країни, щоб правильно розподіляти ресурси, розуміти, де реально існує проблема”.

Третя ціль: залучити мільйони українців до програми розвитку цифрових навичок та компетенцій.

Також серед амбітних завдань Міністерства – подвоїти частку ІТ у ВВП країни. За словами Віце-прем’єр-міністра, зараз уже триває робота над тим, як вивести “сірі трудові відносини” з тіні – і не за рахунок збільшення податків, а за допомогою проектів із діджиталізації. Розробляється такий продукт, як “електронне резидентство” для іноземних підприємців, які хочуть відкрити бізнес в Україні.

Вперше у Парламенті створений комітет з питань цифрової трансформації, який у взаємодії з Міністерством цифрової трансформації формуватиме політику в цій галузі та підсилюватиме вирішення різноманітних питань у законодавчій сфері. У кожному міністерстві є заступник міністра із діджиталізації. Відповідальні за ці питання також будуть і в обласних держадміністраціях.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров закликав представників ІТ-галузі активно долучатися до проектів та співпрацювати з Міністерством. Він переконаний, що лише реальна взаємодія допоможе змінити ситуацію в країні та реалізувати визначені цілі.

КМУ

газета Приватний підприємець

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 774

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне