Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




25.02.2020

Алгоритм дій під час проведення перевірки

Якщо до Вас завітали посадові особи контролюючого органу з перевіркою, то вам, насамперед, необхідно виконати наступне:

Увесь час спілкування з перевіряючими здійснюйте відеофіксацію їх перебування у Вашому приміщенні (офісі, магазині, цеху тощо).

Не представляйтеся та не пред’являйте документів, які ідентифікують Вашу особу до тих пір, поки не буде виконано наступні два пункти алгоритму:

переконайтесь, що особи дійсно є працівниками контролюючого органу. Вимагайте від них пред’явлення службових посвідчень, в іншому випадку викликайте поліцію, ймовірно до Вас завітали шахраї. Перевірте чи службове посвідчення належить тій особі, яка його пред’явила - звірте фото з обличчям особи, яка його пред’явила. На окремому аркуші паперу запишіть наступні дані з службових посвідчень всіх осіб, які прийшли до Вас на перевірку: ПІБ посадової особи, серію та № посвідчення, посаду особи, дату видачі посвідчення і термін його дії. Заповнений аркуш паперу сфотографуйте і відправте своєму АДВОКАТУ;

надайте перевіряючим “Журнал реєстрації перевірок” для зазначення в ньому строків та мети відвідання, посади і прізвища перевіряючого, який зобов’язаний поставити свій підпис в журналі. Усі графи журналу мають бути заповнені кожним з перевіряючих ОКРЕМО. Заповнений аркуш журналу сфотографуйте і відправте своєму АДВОКАТУ. Відмова представника контролюючого органу від підпису в журналі є підставою для недопущення його до проведення перевірки. А про факт такої відмови необхідно, у триденний строк, письмово повідомити контролюючому органу, в якому працює такий працівник.

Тільки тепер можете (не зобов’язані) представитись та пред’явити документи, які ідентифікують Вашу особу.

Вимагайте від перевіряючих надання Вам копії наказу про проведення саме у Вас перевірки. В наказі повинно бути зазначено ПІБ осіб, яким доручено провести перевірку, місце проведення перевірки та відомості про особу у якої необхідно провести перевірку, строки проведення перевірки і обсяг питань, які підлягають перевірці. Сфотографуйте наказ і відправте його своєму АДВОКАТУ.

Перевіряючі зобов’язані надати Вам направлення на перевірку, яке виписується на кожного перевіряючого окремо. Сфотографуйте всі направлення і відправте їх своєму АДВОКАТУ.

УВАГА! Лише у разі вручення (надіслання) копії наказу платнику податків посадові особи контролюючого органу мають право проводити перевірку.

Після виконання перелічених вище пунктів направте перевіряючих до тих осіб, які є відповідальними за виконання питань, які підлягають перевірці.

ДЖЕРЕЛО

газета Приватний підприємець

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 7801

Новий номер!

  • З якого місяця індексувати зарплату найманих працівників?
  • Чи достатньо відтворити на дисплеї РРО/ПРРО QR-код чека?
  • Що є доходом в інвалюті

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне