Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




13.07.2020

Що потрібно знати перед поїздкою за кордон

Що потрібно знати перед поїздкою до Хорватії

Хорватія посилила правила в'їзду в країну для українців. З цієї причини в суботу, 11 липня, авіакомпанія Windrose на кілька годин відклала рейс з аеропорту "Бориспіль" у хорватське місто Пула. Виявилося, що пасажири рейсу повинні були пройти тестування на COVID-19.

Тестування тепер доступно прямо в аеропорті, адже тут вже є спеціально обладнана для таких цілей лабораторія.

За словами представників авіакомпанії, лабораторія гарантувала надання результату протягом 6 годин. Ймовірність подальшої затримки рейсу там виключили.

Скільки коштує тест?

Ціна за тестування в лабораторії "Борисполя" складає 2100 грн. Результати зазвичай надають протягом доби, але цього разу вони були готові значно раніше через те, що Хорватія змінила правила для українців зовсім недавно. Це сталося, коли у пасажирів вже були придбані квитки на літак.

Наявність негативного тесту на коронавірус – це і є головна нова умова в'їзду до Хорватії для українців.

Чи подорожчають тури через вимогу тестування на COVID-19?

Туроператори радять завчасно подбати про тестування на COVID-19. Туристи можуть пройти його в Україні за ціною 2000 гривень - як в регіональних лабораторіях, так і безпосередньо в аеропортах. Такі лабораторії є в "Борисполі", а нову скоро обладнають у Львові. Тим, хто не хоче робити тест за свій рахунок, радять розглянути тури в Албанію та Туреччину, де такої вимоги для українських туристів на сьогодні немає.

Як правило, страховка від коронавірусу вже входить у вартість туру за кордон, каже в коментарі РБК-Україна Олександр Новіковський, заступник генерального директора туроператора "TezTour". За його словами, таку страховку повинен мати кожен турист, який вирушає за кордон. Він прогнозує, що тури істотно дорожчати не повинні, а страховка, яка вже входить у вартість туру, коштує близько 5 євро.

В "TezTour" всім туристам, які відмовилися від поїздки через коронавірусну інфекцію, пропонують перебронювати тур у будь-яку країну, запропоновану компанією, у будь-яку дату заїзду та скористатися новим туром.

Деякі туроператори стали пропонувати клієнтам тестування на COVID-19 за рахунок компанії. Таку послугу пропонують за умови бронювання пакетних турів. Ті ж, хто просто купує квиток на літак, можуть пройти тест за 50% від його ціни (повна ціна становить близько 30 євро).

Так, туроператор TPG, який виконує чартерну програму з Києва, Харкова та Запоріжжя до Албанії, до середини вересня пропонує ряд пропозицій в зв'язку з пандемією коронавірусу.

"Всі туристи нашої чартерної програми, які повертаються з Албанії, отримують безкоштовний тест на COVID-19", - прокоментували у прес-службі компанії.

Оскільки Хорватія ввела вимогу тестування на коронавірус для українців тільки кілька днів тому, туроператори пообіцяли РБК-Україна надати більш детальну інформацію про тури найближчим часом.

Як убезпечити себе перед поїздкою у Хорватію?

У туркомпаніях радять заздалегідь перевіряти всю офіційну інформацію про правила в'їзду в країну, щоб непередбачуваних ситуацій не виникало. Основну інформацію про правила перетину кордонів дають ресурси, створені державими органами в Україні.

Так, згідно з даними сайту, створеного Міністерством закордонних справ України, влітку 2020 року туристи з України можуть відвідувати цю країну. Зараз це основний сайт, де радять шукати інформацію туристам, які хочуть відпочити за кордоном.

Тим, хто не має результатів тесту при в'їзді в Хорватію, треба пройти двотижневу самоізоляцію. У той же час, якщо ви в'їжджаєте в країну з особистих причин, то маєте можливість скоротити терміни перебування на самоізоляції до 7 днів. Для цього треба пройти ПЛР-тест на коронавірус за особисті кошти вже в Хорватії.

До речі, зараз Хорватія знаходиться в списку країн "зеленої зони" Міністерства охорони здоров'я України. Це означає, що в'їзд з цієї країни дозволено без самоізоляції.

Нагадаємо, раніше блогер розповіла про свій перишй переліт під час карантину. Вона летіла з Києва в Харків.

АВТОР: КАТЕРИНА ГОНЧАРОВА

Джерело: РБК-Україна

газета Приватний підприємець

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 1683

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне