Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




12.11.2020

Рівне, Франківськ і Слов'янськ відмовляються вводити карантин вихідного дня

Міська влада стала на сторону місцевих підприємців, котрі протестували проти обмежень.

У Рівному вирішили відмовитися від карантину вихідного дня в цей вікенд. Про це заявив мер горда Володимир Хомко, повідомляє 7 днів в четвер, 12 листопада.

"Перш за все чекаємо сьогодні селекторної наради в ОДА під головуванням першого заступника голови Сергія Подоліна. Після того проведемо в понеділок свою комісію і тоді вже будемо приймати рішення щодо цього ", - сказав Хомко.

У найближчу суботу-неділю, 14-15 листопада, карантин вихідного дня в Рівному вводити не будуть, оскільки міська комісія з питань ТЕБ ​​та НС засідатиме лише 16 листопада.

Також мер Івано-Франківська Руслан Марцінків в ефірі радіо Західний полюс виступив проти карантину вихідного дня.

"Карантин вихідного дня - це половинчасте рішення. Мовляв, треба щось робити, але, щоб не закривати бізнес повністю, то давайте це зробимо в суботу та неділю... Люди обурені подвійними стандартами, оскільки тим же Епіцентрам дозволено працювати", - пояснив Марцінків.

Мер міста вважає, що такі рішення нічого суттєво не змінять і приведуть до звільнень людей і економічних втрат.

"Треба попереджати, а не закривати", - резюмував Марцінків.

Нарешті мер Слов'янська Вадим Лях також заявив про рішення не вводити карантин вихідного дня в місті.

"Наші підприємці вже багато місяців і без того працюють лише для того, щоб зберегти свій бізнес і робочі місця. А для жителів передмістя вихідні дні - єдина можливість приїхати за покупками в місто або продати тут, на ринках, надлишки вирощеної сільгосппродукції", - повідомив він у Facebook.

Лях наголосив, що поки жодних додаткових обмежень у вихідні дні в місті вводити не будуть. Приймати рішення про карантин комісія з надзвичайних ситуацій буде через тиждень.

Нагадаємо, що Львів не буде дотримуватися карантину вихідного дня. Андрій Садовий назвав ініціативу Кабміну "дурною", і пообіцяв не вводити карантин у Львові. Мер Миколаєва також не підтримує локдаун вихідного дня.

Раніше в МОЗ розповіли, що дасть карантин вихідного дня. Обмеження повинні призупинити зростання захворюваності на COVID-19, щоб не допустити колапсу медичної системи.

Джерело

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 832

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне