12.01.2021

З 01.01.2021 змінено розміри адміністративного збору за проведення реєстраційних дій щодо юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, на 2021 рік.

Зміни відбулись на підставі зміни розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, який з 01 січня 2021 року складає 2270 грн. (ст. 7 Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік»).

Нагадуємо, адміністративний збір та плата за надання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань справляються у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленому законом на 1️ січня календарного року, в якому подаються відповідні документи для проведення реєстраційної дії або запит про надання відомостей з Єдиного державного реєстру, та округлюються до найближчих 10 гривень.

Також, відповідно до частини третьої статті 26 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань» державна реєстрація може проводитися у скорочені строки. Підстави, порядок та розмір плати за проведення державної реєстрації у скорочені строки встановлюються Кабінетом Міністрів України.

Детальніше з розмірами адміністративного збору на 2021 рік можна ознайомитися за посиланням

Південно-Східне міжрегіональне управління Міністерства юстиції

Additional Info

• Размещение в RSS:: нет

• Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками