14.01.2021

Правильний вибір місця для буріння свердловини

На правах реклами

В природі існує декілька ознак, за якими можна визначити відстань проходження підземних вод відносно поверхні. Перш за все, це — наявність рослинності. У місцях, де рослини ростуть більш інтенсивно, вода знаходиться ближче. Ознайомитися з цінами на бурінні свердловин в Києві (та інших регіонах України) можна на сайті компанії “Юрський Горизонт”.

Як зробити правильний вибір ділянки для буріння

Вибираючи місце для облаштування свердловини, слід враховувати такі моменти:

• геологічні особливості ділянки;

• гідрологічні чинники;

• розташування інших об'єктів.

Крім цього, велике значення для буріння свердловини має розташування самого джерела водопостачання. В майбутньому це дозволить експлуатувати свердловину найбільш зручним способом.
Обране місце для облаштування джерела також має відповідати таким вимогам:

• наявність водоносного шару;

• можливість пристрою водопроводу;

• забезпечення під'їзду машини для буріння та іншої спецтехніки для обслуговування об'єкта;

• відповідність санітарним нормам;

• відсутність ліній електропередач і підземних комунікаційних магістралей.

Варто задуматися також про підключення насосного обладнання, адже воно працює від електромережі. Якщо надалі передбачається прокладка водопроводу від свердловини до будинку, то ухил майданчика не повинен перевищувати 35º.

бурінні свердловин в Києві

Відстань свердловини від інших об'єктів: санітарні норми

Згідно з запропонованим санітарним нормам, віддаленість джерела води від будинку повинна складати не менше 5 метрів. Якщо на ділянці присутній септик, то свердловина повинна знаходитися на відстані не менше 25 метрів від подібної конструкції. Слід розуміти також, що підземні об'єкти забороняється розміщувати в місцях, де проїжджають або паркуються транспортні засоби.
Важливість віддаленості свердловин від тих чи інших об'єктів пояснюється метою отримувати з неї чисту воду, придатну для приготування їжі. Адже, незважаючи на глибину джерела, ймовірність попадання всередину брудних стоків з поверхні не можна виключати. Проблема полягає в тому, що ніхто не може дати гарантій щодо того, що після декількох років герметичність кесона буде в нормі.

Свердловина на рельєфній ділянці

Якщо земельна ділянка знаходиться на рельєфній поверхні, бурити свердловину в низині, безумовно, не рекомендується. Це пояснюється тим, що під час весняної відлиги або після проливних дощів в таких місцях буде збиратися вода. Це може призвести до затоплення приямку джерела водопостачання, замулення експлуатаційної труби, що спричинить за собою промивання свердловини. До того ж, з поверхні в джерело можуть потрапити хвороботворні бактерії.
Рельєф земельної ділянки варто оцінювати тільки за результатами геодезичної зйомки. Якщо провести топографічні вимірювання неможливо, ділянку необхідно оглянути після дощу. У більш низьких місцях зберуться калюжі.

Послуги з буріння свердловин

Якщо вам необхідно організувати природне джерело води біля вашого будинку, компанія "Юрський горизонт" готова запропонувати вам свою професійну допомогу по бурінню свердловин під ключ. Послуги доступні проживаючим на території Києва та Київської області.
Для буріння використовуються спеціальні бурові установки, здатні пробурити свердловину до 120 метрів глибиною в одну або дві колони. Є також і техніка для виробництва робіт на глибині до 250 м в дві або три колони.

• Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками