Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




16.12.2021

Рада проголосувала за зміни до закону про авторські права

Народні депутати в середу, 15 грудня, ухвалили у другому читанні законопроект про авторські права, який покликаний дати можливість українським виконавцям отримувати роялті, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

Ідеться про законопроект №5572, який вносить зміни до закону Про ефективне управління майновими правами правовласників у сфері авторського права та (або) суміжних прав щодо забезпечення збору доходу від прав організаціями колективного управління.

"Метою документа є розблокування діяльності організацій колективного управління у сферах публічного виконання та публічного оповіщення музичних недраматичних творів, уникнення негативних наслідків припинення сплати роялті для українських артистів та світової авторської спільноти", - повідомила прес-служба Ради.

Нардеп Регламентного комітету Павло Фролов у блозі на Цензор.нет пояснив, що законопроект сприятиме сплаті роялті українським виконавцям. Водночас він додав, що окремі представники музичної спільноти виступають проти, оскільки вважають, що закон у нинішній редакції скасує всі акредитації Організації колективного управління, які зараз працюють.

У свою чергу торговий представник України Тарас Качка у Facebook зазначив, що "слід сприймати законопроект 5572 не як обнулення попередніх зусиль, а як спробу рухатися вперед до консенсусу між усіма суб'єктами художнього ринку та до побудови довіри.

Нагадаємо, у жовтні СБУ повідомляла про викриття голови громадського союзу, який намагався підкупити нардепа, пропонуючи йому 100 тисяч доларів щороку за внесення виправлення та відстрочення законопроекту про авторські права.

Джерело

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 593

Новий номер!

  • Заниження річного обсягу доходу в декларації ФОП – єдинником 2-ї групи: чи є відповідальність?
  • Сума внесеної на ФОП-рахунок готівки не збігається із Z-звітами за цей період: наслідки
  • ФОП без місця реєстрації: що робити?

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне