Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




08.04.2023

4 види плитоносок і чохлів для бронежилета

На правах реклами

Плитоноска — зручний чохол для бронеплит. Саме цей елемент забезпечує надійну фіксацію плит, тому він не менш важливий, ніж безпосередньо броньована пластина. Плитоноска, купити яку можна недорого, дозволяє встановити як тверді, так і м’які кевларові плити. Другий варіант підійде навіть для прихованого носіння, що буде корисним для охоронців та цивільних.

Існує кілька видів плитоносок, кожен з яких розрахований на різні умови носіння.

Прихованого носіння

Цей тип плитоносок призначений для приховування, маневреності та захисту від зброї меншого калібру, наприклад, пістолетів. Приховані носії будуть використовувати м’які бронепластини (кевларові чи з НВМПЕ), які допомагають збільшити мобільність і комфорт під час носіння. Компроміс полягає в тому, що такий чохол не має жодного спорядження, а м’яка плита не зможе зупинити кулі більшого калібру.

Плитоноски прихованого носіння частіше використовують офіцери, правоохоронці й приватні охоронці. Їх також можуть носити цивільні особи. В таку плитоноску встановлюють м’які плити, адже вони не дуже великі й таким чином жилет залишається непомітним під одягом. Краще вдягнути зверху піджак або куртку, щоб броня залишилась прихованою.

Відкритого носіння

Чохли відкритого носіння надягають поверх одягу. В них можна вставити великі жорсткі плити. Такі моделі можуть мати відмінності.

  • Полегшена армійська плитоноска — найкраще рішення для завдань, що потребують мобільності та переміщень на великі відстані. Такі моделі мають мінімалістичний дизайн, а за формою наближені до бронеплит. Тут немає можливості встановити бічні плити, тому рівень захисту буде не найвищим.
  • Стандартний чохол з можливістю встановити бічний захист. Такі плитоноски підходять для бійців, що несуть службу там, де існує велика загроза артилерійських обстрілів. Площа захисту більша, ніж у полегшених моделей, тому вони краще захищають від уламків.

Відкриті моделі часто мають камуфляжний чи піксельний малюнок, також їх можна придбати у кольорах, що допомагають маскуванню: олива, койот та інші.

Модульні системи з кріпленням для підсумків

Модульні бронежилети пропонують не лише захист, а й зручне розміщення підсумків. На поверхні чохла легко розмістити все необхідне: набої, рацію, аптечку та інші предмети. Задні панелі дозволяють прикріплювати та носити такі речі, як фляга з водою, протигаз або будь-яке інше спорядження, що може знадобитися для виконання місії. Цей вид користується великою популярністю серед військових.

Модульні системи ЗІБЗ зі знімними елементами

ЗІБЗ — це абревіатура, що розшифровується як «засоби індивідуального броньового захисту». Такі плитоноски пропонують не лише кишені для передніх, задніх та бічних плит. Вони також мають можливість встановити додаткові модулі для захисту шиї, плечей та паху. Система включає плитоноску, до якої кріпляться додаткові елементи. Саме така система дає найвищий рівень захисту.

Найкращий бронежилет — це той, який відповідає вашим потребам. Якщо у вашій місії пріоритетом є приховування, а не захист від великокаліберної зброї, то кращим вибором стане плитоноска прихованого носіння. Існує також багато моделей для відкритого носіння. Багато з них пропонують додаткові кріплення для підсумків. Придбати якісну модель можна в магазині «Арсенал Патріота», який пропонує моделі з кордури та нейлона.

Поделиться:

Количество просмотров: 1052

Новий номер!

  • З якого місяця індексувати зарплату найманих працівників?
  • Чи достатньо відтворити на дисплеї РРО/ПРРО QR-код чека?
  • Що є доходом в інвалюті

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне