Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




07.10.2010

РЕЗОЛЮЦІЯ загальноукраїнської попереджувальної акції підприємців

РЕЗОЛЮЦІЯ

загальноукраїнської попереджувальної акції підприємців

7 жовтня 2010 р.

1.     Висловлюємо недовіру урядові та особисто прем’єр-міністру Азарову М. Я. та вимагаємо відставки уряду в повному складі. Причина недовіри - політика уряду, спрямована на свідоме знищення малого та середнього підприємництва, що проявилася як в процесі так званого «всенародного обговорення» проекту податкового кодексу, приховування справжнього тексту кодексу, так і у гарантованому руйнуванні підвалин малого та середнього бізнесу, що є наслідком окремих положень вже опублікованого законопроекту. Ми наголошуємо, що так званий податковий кодекс цілковито знищує спрощену систему, перетворює на профанацію систему відшкодування ПДВ, руйнує механізм звичайної ціни, розширює репресивну функцію контролюючих органів, тощо.

2.    Ставимо вимогу, відхиливши внесений у Верховну Раду проект податкового кодексу, розробити новий законопроект, залучивши до розробки науковців, представників громадських організацій малого та середнього бізнесу. Перед розглядом у Верховній Раді провести адекватне всенародне обговорення та врахувати вимоги підприємництва.

3.    Пропонуємо Президентові України ініціювати мораторій на введення в дію Закону України №6673 «Про внесення змін до законів України "Про Державний бюджет України на 2010 рік" та "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", який ухвалено 08.07.2010 р. з порушенням Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» та з порушенням Закону України «Регламент Верховної Ради України». Як наслідок, із введенням цього закону та появи інформації про негативні зміни в оподаткуванні підприємців – спрощенців розпочалася вимушена масова здача свідоцтв про підприємницьку діяльність та поповнення армії безробітних. Цим законом не буде вирішено проблем Пенсійного фонду, а навпаки збільшаться проблеми безробіття у більшості регіонів України, підприємництво як вихід із ситуації відсутності пропозиції робочих місць від працедавців перестане слугувати рятівним кругом для фінансово слабких верств населення. Пропонуємо терміново розпочати назрілу реформу Пенсійного фонду з поступовим відходом від солідарних пенсійних внесків і застосуванням накопичувальних обов’язкових страхових пенсійних внесків, які будуть власністю лише застрахованої особи та її нащадків.

4.    Забезпечити можливість участі громадськості в розробці проектів законодавчих документів у сфері господарської діяльності. Склад Ради підприємців при Кабінеті Міністрів, колегії Держкомпідприємництва переглянути та затвердити там осіб, рекомендованих громадськими організаціями підприємців малого та середнього бізнесу як самої чисельної суспільної групи, що складається з підприємців.

5.   За рахунок бюджету надавати можливість висловлювати проблеми малого та середнього бізнесу на телеканалах та в інших ЗМІ. Припинити практику неадекватного висвітлення питань підприємництва у ЗМІ.

Асамблея громадських організацій малого і середнього бізнесу України

Попереджувальні акції протесту відбулися або відбуваються у цей час у містах:

Полтава, Тернопіль, Чернігів, Хмельницький Львів, Черкаси, Запоріжжя, Луганськ, Вінниця, Миргород, Гайсин, Сєверодонецьк, Олександрія, Броди, Стрий, Червоноград, Бершадь, Соснівка, Славута

Додаткова інформація буде представлена найближчим часом.

Поделиться:

Количество просмотров: 4337

Новий номер!

  • З якого місяця індексувати зарплату найманих працівників?
  • Чи достатньо відтворити на дисплеї РРО/ПРРО QR-код чека?
  • Що є доходом в інвалюті

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне