Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




26.03.2019

Де розшукати дані та перевірити контрагента

Будь яка фірма, чи приватна особа час від часу вступає в правові відносини, тому щоб захистити себе від шахрайства потрібно якомога більше дізнатися про свого контрагента. Зараз для цього є багато можливостей, тому що є відкриті дані у вільному доступі. Дякуючи їм є можливість перевірити реєстрацію підприємства та його статус, напрям діяльності, отримати відомості про засновника і кінцевих власників.

Завдяки порталу ProZorro будь яка компанія може дізнатися про закупівлю товарів та послуг і прийняти участь в аукціоні. Переможцем виявиться організація, що запропонує найнижчу ціну. Така система відкритих аукціонів корисна для покупця і продавця, тому що покупець має змогу отримати товар, чи послугу за мінімальну ціну, а продавець дістає можливість отримати велике замовлення. Окрім того стають неможливими хабарі, коли доступ до державних закупівель отримували компанії друзів, або родичів за хороші відносини, або грошову винагороду.

Відкритих реєстрів в інтернеті є досить велика кількість, але користуватися ними буває не завжди просто, тому була розроблена система Ю-КОНТРОЛ, що автоматично відстежує актуальність даних більше ніж 50 реєстрів і дає можливість після безкоштовної реєстрації отримати дані на будь яку українську компанію. Перевірити контрагента можна за наявності про неї мінімальної кількості даних: назви, коду ЄДРПОУ, індивідуального податкового номера, або адреси та телефону.відкриті дані на youcontrol.com.ua

Дякуючи цій системі простіше проводити журналістські дослідження, викривати корупційні схеми, зв'язок між різними компаніями. Така відкритість дає можливість викрити компанії, що мають ознаки фіктивності, аналізувати ринок, шукати потенційних клієнтів і конкурентів.

Система корисна також для банківських установ. Адже коли банк видає кредит, то він хоче бути впевненим, що гроші повернуться, а не пропадуть разом з кредитором. Швидка перевірка унеможливлює фінансування терористичних та шахрайських організацій.

Доступ до відкритих даних дає можливість зробити життя в країні більш прозорим, декриміналізувати бізнес, оздоровити ділове середовище і приймати зважені та вивірені рішення.

Количество просмотров: 927

Архив новостей

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5