Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




02.12.2021

Як здійснюють свою роботу електронні торги

Система електронних торгів в Україні була розроблена для зручного процесу закупівель. Для цього користувачеві необхідно пройти реєстрацію у системі Прозоро. Тільки з її допомогою підприємства зможуть виставляти замовлення, а виробники – давати на них свій відгук.

Як відбувається процес закупівель

Торги здійснюються за допомогою Інтернету тільки після реєстрації замовника. У спеціальному збірнику товарів та послуг можна ознайомитись з повним переліком позицій, які доступні для виведення на аукціон та подальшої оплати з державного бюджету. Для реєстрації необхідно скористатися спеціальним майданчиком, який забезпечить повноцінний доступ до всіх функцій.

Сам процес торгів поділяється на кілька етапів, які виконуються у суворості та в установленому порядку:

  1. Надсилання. Замовник повинен сформувати заявку на порталі з повною вказівкою назви позиції, її обсягу та характеристик. Також він зазначає ціну, яку може сплатити за послугу.
  2. Обговорення. Після того, як заявка пішла в роботу, постачальники одержують оповіщення про її появу. Протягом зазначеного проміжку часу вони можуть поставити запитання замовнику, при цьому залишаючись анонімними.
  3. Відповіді. Відгукнутись на заявку виробник може протягом обмеженого часу. Тому на період закупівель важливо мати постійний доступ до порталу.
  4. Аукціон. Самі торги відбуваються за прикладом аукціону, спрямованому не так на підвищення, як на зниження ціни. Подібний процес називають редукціоном.
  5. Закриття заявки. Після визначення переможця замовник переглядає пропозицію. Якщо його все влаштовує, він укладає договір з компанією та вносить до системи відсканований договір. Тільки після цього заявка вважатиметься завершеною.

Переможця Прозорро визначає автоматично. Вибір робиться на основі мінімальної ціни, яку запропонував підприємець. Це повністю унеможливлює підтасовування результатів, а також допомагає контролювати корупційні дії.

У чому переваги електронних торгів

Ця система багатьма недооцінена, оскільки користувачі не відчули всіх її переваг. Насамперед вони мають можливість працювати з гарантованим постійним постачальником. При цьому продукція завжди повністю підходитиме під вимоги, а вартість закупівлі буде мінімальною.

Додатково електронні торги можна здійснювати не лише зі стаціонарного комп'ютера, а й використовувати програму. Це забезпечить можливість завжди мати доступ до порталу.

Постачальники можуть скоротити витрати на рекламні компанії та комерційні приміщення, тому що на сайті можна забезпечити себе повноцінним збутом у великих обсягах. За бажанням можна брати участь не тільки у великих, а й у середніх аукціонах.

Детальніше прочитати про те, як працюють електронні торги, можна за цим посиланням https://www.uub.com.ua/presscenter/novyny-birzhi/tsiny-na-derevynu-v-odesi-za-kub-na-auktsioni-prozorroprodazhi/. Тут ви зможете не лише отримати дані, а й одразу провести реєстрацію для повноцінної участі. Тут можна отримати повноцінний доступ до всіх функцій та опцій. Також авторизація доступна як замовникам, так і постачальникам.

Количество просмотров: 1154

Архив новостей

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2