Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




01.12.2023

Бізнес під час війни: підтримка для захисників!

«У сучасних умовах, коли Україна стикається з реальною потребою у підтримці Збройних Сил України, малий бізнес має проявити себе як важливий гравець у забезпеченні наших захисників необхідними ресурсами. Невеликі підприємства, використовуючи свою гнучкість та підприємницький дух мають активно долучатися до цієї складної справи та робити свій внесок у перемогу.» - вважає Андрій Главацький, власник сервісного центру по ремонту електроніки в Києві.

Саме тому сервісний центр ТіДжіСі (TGC Repairshop) з середини березня 2022 року, коли відновив роботу майстерні - почав надавати послуги по ремонту електроніки для ЗСУ, ТрО, волонтерів та працівників ДСНС з суттєвими знижками, а ті роботи які можна було виконати безкоштовно - виконувались за дякую! TGC Repairshop (раніше Центр захисного скла для смартфонів) були одним з десятка сервісних центрів в Києві який працював у середині березня.

«Замість того щоб "рубити бабло" - узгодивши з командою, було прийняте рішення максимально знизити вартість послуг для наших захисників. Все що можна було робити без витратних матеріалів робили - безкоштовно! Орендодавець надав можливість знаходитися в приміщенні без оплати деякий час!», - розповідає Андрій. Багато підприємств на початку повномасштабного вторгнення мобілізувались навколо допомоги як захисникам так і цивільним. Власники малого та середнього бізнесу просто закривали підприємства через проблеми з безпекою, логістикою та відсутністю кадрів.

«Так, на ентузіазмі довго не протримаєшся!», - каже Андрій. За пару місяців власник майстерні залишився сам на сам з купою техніки, що здавали в ремонт військові та цивільні. «Хтось поїхав за кордон, когось мобілізували до війська, але більшість персоналу просто шукала можливість заробляти на хліб. Це абсолютно нормально в тій ситуації що склалася. Ми не могли надавати повністю безкоштовний сервіс й надалі. За перші півроку повномасштабної війни змінилось все! Персонал, партнери, постачальники, підхід до обслуговування, мета та ціль існування сервісного центру! Надалі кожен новий член команди ще з першої телефонної розмови знав, що сервісний центр надає послуги для захисників з суттєвими знижками і заробіток з тих замовлень для інженера сервісного центру буде мінімальним. Так була створена команда професіоналів, що працює на перемогу. Наразі електроніка від військових обслуговується позачергово зі знижкою від 25 до 90%%. Сьогодні захисники в основному відправляють до нас в ремонт зарядні станції, ноутбуки, планшети та мобільні телефони – це те на чому спеціалізуємося», - додав Андрій.

Такий досвід ТіДжіСі є не лише прикладом соціальної відповідальності бізнесу, але й свідченням про те, що малий бізнес може впливати на важливі сфери життя країни, зокрема, на забезпечення Збройних Сил України якісними та доступними послугами і готовність до викликів часу війни.

Количество просмотров: 237

Архив новостей

Июль 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4