Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




29.10.2020

Свіже повітря в оселі

Якщо ви є щасливим власником приватного будинку, то напевно стикалися з питанням регулювання мікроклімату всередині вашого житла. Іноді власники будинків досить зневажливо ставляться до цього явища, вважаючи, що це дуже затратно і можна спокійно обійтися і без регуляції кліматичних показників.

Таких людей можна зрозуміти, адже, скажімо, якщо людина довго збирала кошти на свою житлову площу і потім придбала, наприклад, недорогий будинок з сип-панелей, то вентиляція в ньому, певно, не перше питання, що буде її хвилювати. І дуже даремно, адже подібні котеджі, побудовані з герметичних будматеріалів, повністю блокують будь-який рух повітря всередині приміщення, створюючи повний вакуум в зимову пору року. Якщо проігнорувати необхідність використання навіть найпростішого і недорогого вентиляційного обладнання, то в недалекій перспективі це може позначитися не тільки на внутрішньому ремонті і стані меблів, але і на найдорожчому що у нас є - на здоров'ї. В холодний період року домовласники стикаються з проблемою підвищеної вологості, тут можуть допомогти осушувачі повітря.

Задушливе, стояче повітря, яке переповнене пилом, надмірно вологе / сухий здатне викликати не одне респіраторне захворювання. Тому, якщо ви все ж читаєте цей матеріал, то вже усвідомили важливість і першочерговість забезпечення руху свіжого повітря у себе в оселі.

Нерідко саме розташування приватного будинку вимагає використання певних вентиляційних систем. Про що мова? Це, звичайно ж, стосується тих будівель, які знаходяться неподалік від проїжджої частини або в зоні активного промислового виробництва (заводи, комбінати, зерносховища). Таке житло може коштувати дешевше, але в цьому випадку першочергове завдання це не тільки шумоізоляція, але і повноцінна система вентиляції, яка забезпечить постійний повітрообмін з фільтрацією повітряних потоків. Якщо в звичайній ситуації, не ускладненій забрудненим повітрям, може підійти просто установка припливного клапана, то у випадку, описаному вище не обійтися без повноцінної системи примусової вентиляції.

Існує три основні різновиди таких агрегатів - це припливна система (яка виробляє приплив свіжих повітряних мас), припливно-витяжна (крім підмішування також відбувається виведення затхлого повітря), припливно-витяжна установка з рекуперацією (при витяжці відпрацьованих повітряних потоків їх тепло зберігається). Останній варіант найдорожчий, але при цьому найефективніший. У будь-якому випадку, для того, щоб визначити, яке рішення потрібно саме у вашому випадку, варто звернутися в профільну фірму, де консультанти та інженери зможуть підібрати відповідний агрегат і дадуть гарантію на проведені ними роботи.

 
Количество просмотров: 708

Архив новостей

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5