Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




20.09.2016

Повернення до мирного життя учасників АТО, що мають функціональні обмеження: проблеми та шляхи їх вирішення (м. Харків)

Як налагодити життя після повернення з війни, особливо, після тяжких поранень? Як допомогти людині, травмованій не лише психологічно, але й фізично, відновити втрачені функції, здоров’я, зв’язки, душевну рівновагу, дохід врешті-решт? Що і як потрібно робити самому комбатанту та членам його родини, щоб реалізуватися та знайти своє нове самодостатнє місце в мирному житті?

учасник АТО

На ці та багато інших запитань будуть дані відповіді учасниками Всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю на тему: «КОМПЛЕКСНА РЕАБІЛІТАЦІЯ УЧАСНИКІВ АНТИТЕРОРИСТИЧНОЇ ОПЕРАЦІЇ, ЩО МАЮТЬ ФУНКЦІОНАЛЬНІ ОБМЕЖЕННЯ: МІЖДИСЦИПЛІНАРНІ АСПЕКТИ», яка відбудеться 23-24 вересня 2016 року у Харкові на базі Українського науково-дослідного інституту протезування, протезобудування та відновлення працездатності (вул. Клочківська, 339, м. Харків, 61051, Україна).

Захід розпочнеться об 11 годині.

На разі, коли українці вкотре змушені зі зброєю в руках відстоювати свою незалежність, чимало захисників зазнали непоправних травм для здоров’я, що обмежують їхні фізичні можливості. Проте, ці мужні та сміливі люди, не дивлячись на проблеми та труднощі, що виникають у них у зв’язку з функціональними обмеженнями, а також певною непристосованістю соціуму до їх специфічних потреб, прагнуть і мають надалі бути активними, повноцінними громадянами українського суспільства.

Сприяти вирішенню зазначених завдань, пов’язаних з реінтеграцією та реабілітацією учасників бойових дій, що живуть з інвалідністю, і має на меті анонсований захід.

Зокрема, активність учасників конференції буде спрямована на висвітлення проблем і перспектив медичної та медико-соціальної реабілітації учасників АТО, що живуть з інвалідністю. Окрему увагу буде приділено психологічним, соціальним та соціально-психологічним аспектам повернення до мирного життя комбатантів з обмеженими фізичними можливостями. І, звичайно, важливу та корисну інформацію можна буде отримати при розширеному обговоренні технічних та інженерних особливостей протезування й обслуговування протезів. Своїм досвідом впровадження успішних програм комплексної реабілітації та супроводу учасників бойових дій, що живуть з інвалідністю, поділяться фахівці з різних куточків України та країн Європейського Союзу. Відтак, унікальність даної конференції полягає у реальному впровадженні основного принципу реабілітації – комплексності.

Серед організаторів та учасників конференції науковці та практики, лікарі, психологи, реабілітологи, волонтери, що мають більш ніж дворічний досвід кризової допомоги та комплексної реабілітації комбатантів, самі учасники АТО з обмеженими можливостями та члени їх сімей, а також представники різних громадських організацій та навчальних закладів. Учасникам пропонуються, крім пленарного та секційних засідань і обговорень, ознайомлення з останніми доробками фахівців Українського науково-дослідного інституту протезування, протезобудування та відновлення працездатності, екскурсії до Музею-діорами воїнів інтернаціоналістів міста Харкова (експозиції, присвяченої подіям на сході України), в Центр психосоматичної реабілітації ветеранів АТО у складі ТОВ «Інститут прикладної кріології», майстер класи, зустрічі з учасниками бойових дій та інші цікаві заходи.

Співорганізаторами заходу виступають Всеукраїнська Громадська організація родин загиблих та безвісти зниклих учасників антитерористичної операції, ветеранів війни та активістів волонтерського руху «Крила 8 сотні», Український науково-дослідний інститут протезування, протезобудування та відновлення працездатності, Центр психосоматичної реабілітації ветеранів АТО у складі ТОВ «ІПК» (м. Харків), Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут».

Сподіваємося, що Ви не залишитесь осторонь цієї важливої для нашого суспільства події та отримаєте корисну інформацію, нові, цікаві знайомства та задоволення від залученості до суспільно корисної справи!

Контактні телефони: (057) 777-39-76, (098) 97-81-501, (095) 582-09-21, (093) 640-83-21 — Лисенко Наталія – координатор, Уваров Дмитро – секретар оргкомітету.

Заявки на участь у конференції необхідно надсилати на адресу оргкомітету: 61093, м. Харків, вул. Терехівська, 4, ТОВ «ІПК» або на електронну пошту: uvarov_dmitriy1@mail.ru, salute-na@yandex.ru.

Інформаційний партнер — газета «Приватний підприємець»

Поделиться:

Количество просмотров: 3714

Мы на Facebook

Популярне