Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




30.05.2018

Все про ведення бізнесу в Польщі: інтенсивний бізнес - курс

Коли ви вирішуєте, що вам потрібна фірма на території ЄС, то ставите перед собою нетривіальну задачу. Вам необхідно розпочати діяльність у зовсім нових для вас умовах і обставинах, про які ви мало що знаєте. Що ви збираєтеся із цим робити?

Частина підприємців вважають за краще практично, покроково, методом проб і помилок розбиратися в усіх особливостях нового середовища. Інші звертаються по допомогу до посередників, які роблять все за них - реєструють фірму, підбирають персонал і офіс, знаходять потрібні фінансові інструменти для старту бізнесу, партнерів, ринкові ніші. І те і інше рішення мають право на життя, хоча, як розумієте, це – питання витрат і втрат.

Чи існує оптимальний сценарій освоєння принципів ведення бізнесу в європейському діловому просторі? Так. Закордонне стажування «Присутність на ринках ЄС. Інтенсивний бізнес - курс» (Краків) від фундації CEASC- це можливість дуже швидко розібратися із темами, на освоєння яких в інших підуть роки.

Програма стажування передбачає найважливіші для бізнесу аспекти:

Вичерпні знання про те, як зареєструвати і вести фірму на території  ЄС: процедура реєстрації, організаційно – правові форми, система оподаткування. Так, подібну лекцію можна знайти і в мережі. Перевага стажування у тому, що перебуваючи у європейській країні, ви особисто дізнаєтеся: куди звертатися, із ким контактувати, які документи подавати.

2.       Інформація про те, які фінансові інструменти будуть вам доступні в разі започаткування бізнесу в ЄС. Цей розділ програми особливо вражає українських підприємців, оскільки європейські фінансові інструменти спрямовані не на те, щоб «пограбувати» бізнес, а на те, щоб дати йому можливості для максимально успішного старту і розвитку. Ми розглянемо банківські кредити і деякі «лайфхаки», спрямовані на те, щоб мінімізувати і так невисокий відсоток. Варіанти лізингу для різних сфер бізнесу. І, нарешті, безповоротні дотації ЄС – ті самі гранти, які не потрібно повертати, якщо ви коректно реалізуєте свій бізнес – проект. У Польщі використання безповоротних дотацій – надзвичайно потужна і дуже поширена практика.

3.       Знайомство із інституціями оточення бізнесу. Ця тема для українських підприємців – нова, оскільки подібні інституції в Україні лише почали з’являтися і поки що мають проблеми, пов’язані із «хворобами становлення і росту». У європейських країнах у кожному регіоні успішно діють до десятка подібних інституцій. І вам буде дуже корисно ознайомитися з їх діяльністю. У цьому випадку ви гарантовано не залишитеся на самоті зі своїми проблемами, адже кожна з інституцій оточення бізнесу націлена на те, щоб допомогти підприємцю по конкретному колу питань.

В рамках стажування передбачені візити до:

Краківського Інкубатору підприємництва- https://aipkrakow.pl/

Краківського технологічного парку - https://www.kpt.krakow.pl/

BusinessLink Krakow  - https://krakow.blpoland.com/

Бізнес-клубу «Арена бізнесу» - https://arenabiznesu.pl/

4.       Нетворкінг із польськими підприємцями, серед яких ви зможете знайти партнерів і клієнтів. Це – один з найважливіших аспектів, оскільки від якості ділових контактів багато в чому залежить успішність вашого входження на новий ринок.

У стажуваннях фундації CEASC іноді беруть участь… навіть підприємці, які давно ведуть бізнес в Польщі! Чому? Виявляється, вони не володіють навіть третиною можливостей, які відкривають для себе під час стажування. Якщо ви прагнете отримати максимально стислі, структуровані, системні, ефективні  знання про ведення бізнесу в Польщі – приєднуйтеся! Реєстрація триває до 25 травня.

Детальніше про стажуванняhttps://www.ceasc-bw.com/products/zakordonne-stazhuvannya-dlya-biznesmeniv-23-27-chervnya-krakiv/


Для передплатників газети «Приватний підприємець» - знижка 10% на єврову частину оплати

Газета «Приватний підприємець» - інформаційний партнер

Читайте матеріали по темі:

Польське економічне диво

Томаш Яниак: интернационализация бизнеса на примере Польши

Ольга Горкавчук: кругообіг європейських грошей в природі

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 4212

Мы на Facebook

Популярне