Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




05.12.2019

Акція протесту #SaveФОП: підприємці пікетували Верховну Раду

Усеукраїнська акція протесту підприємців «Зупинимо фіскальний терор!» відбулася 3 грудня під стінами Верховної Ради України.

Представники малого та середнього бізнесу виступають проти законів №128-IX та № 129-IX. Протестувальники вийшли з плакатами, на яких виголошено: «Захисти ФОП», «Не дамо знищити спрощену систему!», «Скасувати закони 128 та 129».

До того ж підприємці принесли із собою дитячий триколісний велосипед, який хотіли подарувати «слугам народу».

За словами організаторів акції, ці закони ліквідують спрощену систему оподаткування та можуть призвести до закриття дрібних підприємств.

Передбачається впровадити у сферу торгівлі та послуг програмні PPO, електронні чеки й кешбек покупцям за порушення порядку проведення розрахункових операцій.

Підприємці з усіх регіонів України збираються на акції протесту вже не вперше. Подібні заходи відбулися 30 вересня, 7 жовтня та 4 листопада.
Учасники акції розповіли, як проходив мітинг під Верховною Радою.

Іван Фунтовий, «Всеукраїнська професійна асоціація підприємців»:

«Були невеликі проблеми з поліцією. Нам не дозволили встановити сцену й поставити апаратуру. Ми хочемо звернути увагу депутатів на наші проблеми! Ми розчаровані ухваленими законами! Ми не хочемо закривати свій бізнес! »

Борис Емельдеш, «Всеукраїнська професійна асоціація підприємців»:

«Ми пройшлися урядовим кварталом. Скандували тексти на захист підприємців. На жаль, не бачимо іншого способу, крім як тиску на владу з боку вулиці. Влада нас не чує! Будь-які перемови закінчуються марними балачками».

Леонід Запорожець, Голова обласної організації підприємців Черкаської області:

"Сьогодні ми показали, що ми – єдина команда. Депутати досі не реагують, та ми сподіваємося на позитив. Будемо й надалі воювати, якщо вони нічого не надумають. Це тільки початок. Акції триватимуть!"

До учасників акції вийшли виключені з фракції "Слуги народу" Ганна Скороход та Антон Поляков. Останній – автор законопроєкту, який скасовує положення раніше ухвалених документів.

Нагадаємо, 20 вересня депутати ухвалили закони, що значно розширюють перелік ФОП, які зобов’язані використовувати РРО. Докладно про це на сторінках „Приватного підприємця” № 21, с. 8.

Юлія Цух,
Всеукраїнська професійна асоціація підприємців

Світлини Андрія Гарната, Валентини Макущенко-Комісар, Ірини Березинець, Ірини Головко, Олександра Чумака та Юлії Цух:

газета Приватний підприємець

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 5595

Мы на Facebook

Популярне