Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




«Приватний підприємець» № 14, 26 липня 2018

Архив газеты

 

Анонс


Звітність із ЄСВ: що змінилося?

Вікторія ЛОБОДА

Наказом Мінфіну від 15.05.2018 р. № 511 у новій редакції викладено Порядок формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, затверджений наказом від 14.04.2015 р. № 435.

Основні вимоги щодо формування та термінів подання звіту не змінилися.Головні нововведення стосуються таблиці 5 додатка 4 звіту з ЄСВ.Ця таблиця призначена для реєстрації застрахованих осіб у реєстрі застрахованих осіб. Таблиця ж 6 додатка 4 з ЄСВ не зазнала особливих змін. Проаналізуємо ці нововведення.

Як єдинникові-агентові враховувати дохід

Ольга ШЕВЦОВА

Основною причиною популярності агентських договорів серед єдинників є положення Податкового кодексу, згідно з якими доходом єдинника в разі надання послуг за посередницькими договорами є лише винагорода. Однак, коли справа доходить до заповнення Книги обліку доходів, виявляється, що як дохід треба записувати всю суму, яка надійшла від контрагента. Зупинимося на цьому докладніше... 

Аутстафінг у підприємця

Лариса ЮРЧЕНКО

Аутстафінг – це, по суті, постачання персоналу ззовні. Оформляється воно шляхом укладення договору на надання послуг або договору підряду між замовником (підприємцем) і компанією-провайдером (аутстафером). Чи користуються підприємці цією послугою? Багато фахівців уважають, що для них вона ще більш актуальна, ніж для великого бізнесу. Адже такий спосіб отримання працівників фінансово вигідний. Та на думку інших фахівців, не все так просто в цій сфері. Докладніше – на сторінках газети.

Торгуємо відпочинком: поради турагентові

Сергій ДАЦКО

У розпал літа в підприємців, які працюють у сфері туризму, високий сезон. Отож для них автор цієї статті підготував кілька порад про те, як побудувати свою роботу та оформити відносини з туроператором і клієнтом так, щоб результат задовольнив всі сторони.

Інтернет-торгівля: захищаємо покупця та себе

Анна АЙВАЗОВА

Щодня покупки через Інтернет набувають усе більшого поширення. І це не дивно – так швидше, зручніше й часто дешевше, ніж у звичайних магазинах. Але іноді покупця хвилює цілком резонне запитання: наскільки це безпечно? Він без вагань зробить покупку лише тоді, коли буде відчувати себе захищеним. ФОП – власник інтернет-магазину сам зацікавлений у цьому. З'ясуємо, що ж йому треба знати, аби забезпечити такі гарантії.

Бізнес-омбудсмен для підприємця

Тимур КРЮКОВ

Великий бізнес уже освоїв практику звернення до офісу ради бізнес-омбудсмена – за три роки надійшло близько чотирьох тисяч скарг.Рекомендуємо й підприємцям звернути на цю структуру більше уваги, оскільки процедура захисту прав бізнесу (зокрема й малого) з її використанням проста, безкоштовна та прозора. Докладніше про це – на сторінках видання.

Відповіді на запитання

Підприємець планує відкрити спеціалізований магазин із торгівлі м'ясом (зокрема м'ясом курей) та курячої продукції; ковбасними виробами та субпродуктами; молоком і молочними продуктами; цукром, крупами, олією, чаєм, кавою, хлібом, спеціями, кетчупом, соками та водою. Також у магазині буде проводитися обвалювання та оброблення туш. Які коди КВЕД зареєструвати?

У ресторані бар оформлений на загальносистемника, а кухня – на єдинника. Замовлення страв і розрахунки з відвідувачами здійснюють офіціанти. Який розрахунковий документ повинен видати офіціант у цьому разі?

Чи повинен вести облік товарних запасів загальносистемник, якщо він під час готівкових розрахунків використовує РРО та не є платником ПДВ?

ФОП надає транспортно-експедиторські послуги. Як оподатковуються ПДВ допоміжні послуги?

У ФОП (єдинник, друга група) закінчилася одна книга обліку доходів – він завів іншу. Обидві ці книги зареєстровані в податковій. Нещодавно вони були загублені. ФОП звернувся до поліції, повідомив податкову про це, завів нову книгу й подав її на реєстрацію. Але в податковій стверджують, що загублені книги також треба зареєструвати. Чи мають рацію податківці?

У ФОП кав'ярня. Деякі рецепти тістечок передбачають додавання алкоголю. Алкоголь може додаватися й до кави, чаю, шоколаду. Чи оподатковується акцизним податком роздрібний продаж таких фірмових кондитерських і борошняних виробів, виготовлених із застосуванням алкогольних напоїв, а також продаж гарячих напоїв із додаванням алкоголю?

Як розрахувати суму відпускних, якщо продавцеві встановлено погодинну оплату праці?

У працівників змінний графік роботи, ведеться підсумований облік робочого часу. На одного працівника на місяць припадає 15 робочих змін, оклад 3 500 грн. Зарплату за першу половину місяця встановлено в розмірі 55% окладу, що перевищує зарплату за фактично відпрацьований час. Чи вважається порушенням невідповідність кількості відпрацьованих годин, зазначених у табелі обліку робочого часу, розміру авансу?

З працівником-продавцем укладено строковий трудовий договір на 6 місяців (із 16 квітня до 16 жовтня (включно)). Працівник просить достроково його розірвати.На яких підставах підприємець може це зробити?



Содержание

«Приватний підприємець» № 14, 26 липня 2018

Продавайте – багатійте

Інформ-ревю

Iндекс інфляції

Підвищено облікову ставку НБУ

Оновлено довідники пільг

Рішення про анулювання реєстрації єдинника

Декларування валютних цінностей

Обмеження готівкових розрахунків

Плата за землю

Дата введення в експлуатацію РРО

Для єдинника можливий платіжний термінал без РРО

Запроваджено пілотний проект електронної системи – “Електронний чек”

Рахунок умовного зберігання (ескроу) під час продажу нерухомості

Облiк i сплата ЄСВ членами фермерських господарств 2018-го

Торгiвля вином

Штраф за несвоєчасну реєстрацiю ПН

Помилково складена ПН враховується в показниковi ∑перевищ

Облiк теплової енергiї та водопостачання

Зверніть увагу на те, що

Практикум підприємця

Аутстафiнг у пiдприємця

Звiтнiсть iз єСВ: що змінилося?

Як єдинникові-агентові враховувати дохід

Iнтернет-торгiвля: захищаємо покупця та себе

Відповідаємо на запитання

КВЕДи для магазину з торгівлі м’ясом

Розрахункові документи в ресторані

Загальносистемник та облік товарних запасів

ПДВ у експедитора на допоміжні послуги

Чи реєструвати загублену книгу

Алкоголь у тістечках. Чи сплачувати акциз?

Відпускні при погодинній ставці

Змінний графік і розмір авансу

Як звільнити продавця в період дії строкового трудового договору?

Консультує податкова

Про штрафи за неподання звітності

Алкоголь у роздріб за безготівку

Відповідальність за перевищення граничних сум розрахунків

Адвокат

Торгуємо відпочинком: поради турагентовi

Бiзнес-омбудсмен для підприємця

Школа

Хочеш багато продавати – одружуйся

Одкровення бухгалтера


Количество просмотров: 68193

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне