Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




30.01.2019

Як вибрати гітару гітаристу-початківцю?

У цій статті ми відповімо на питання: Як вибрати правильну акустичну гітару? Чим вона відрізняється від класичної? Моделі яких брендів варто розглядати? Краще спочатку спробувати дешеві гітари або відразу придивлятися до тих, що дорожче? Від чого залежить якість гітари і її звучання?

Класичні гітари

Є два типи гітар: класичні і акустичні. На класичній гітарі використовують нейлонові струни, у неї відносно невеликий корпус і широкий гриф. Тому вона більше підходить для гітаристів-початківців і виконання класичної музики.

Акустичні гітари

Для акустичних гітар використовують металеві струни (які важче затискати), форми корпусу акустичних гітар можуть бути різними за розміром, і часто відчутно більшими ніж у класичних, а гриф довше і вужче. Також, на корпусі може бути виріз і пікгард. Отже, цей тип більш універсальний і передбачає можливість гри в різних стилях, як пальцями, так і медіатором.

Цінова категорія

Навіть якщо ви тільки початківець, не радимо вибирати дешеву гітару. Чим вища ціна - тим краще гітара звучатиме, тим зручніше на ній буде грати, тим надійніше вона буде тримати лад. Ви зможете цілком і повністю зануритися в процес навчання і отримувати задоволення від нього. Орієнтуйтеся на суму від 100 доларів і вище.

Бренди

Одними з кращих компаній по виготовленню гітар (і особливо акустичних) є Taylor, Fender, Ibanez, Takamine, Epiphone. Fender радує нас якісними новинками, саме на цих інструментах були записані багато світових хітів. Ibanez вивела музику на новий рівень завдяки своїм інноваціям. Takamine спеціалізується тільки на акустичних гітарах, багато відомих музикантів вважають за краще працювати з її продукцією. Taylor виробляє одні з найбільш зручних і продуманих акустичних гітар, із застосуванням передових технологій. Epiphone виготовляє якісні гітари і є однією з найстаріших компаній. Більше з гітарними брендами запрошуємо вас ознайомитися в окремому розділі нашого сайту Тут

Якість

Кращий спосіб упевнитися в якості інструменту - приїхати в магазин, щоб послухати його та оцінити загальний стан. Важливо перевірити наступне: чи не деренчать струни на кожному ладу; чи правильна між ними відстань; чи рівний гриф; чи немає подряпин, нерівностей, прогинів; чи плавно крутяться колки; лад гітари.

Через те, що гітара зроблена з дерева, вона може зазнавати змін за рахунок температури і вологості повітря, всихати. Тому дві гітари однієї моделі по-різному звучать, і це абсолютно нормально.

Звучання

Звук акустичної гітари залежить від багатьох чинників: від породи дерева, якості і способу його обробки, вологості. На звук впливають особливості будови корпусу гітари і струни. У меншій мірі впливають колки, поріжки, лади. Не варто забувати, що струни потрібно буде вчасно міняти (приблизно раз в 2-4 місяці).

Аксесуари

Перш за все, Вам потрібен комплект струн про запас, ремінь, чохол. Також, засоби по догляду за гітарою: поліролі та полірувальні серветки, рідини для догляду за струнами. Гітарні стійки і настінні тримачі дозволять розташувати інструмент в зручному для вас місці.

За допомогою тюнера ви зможете правильно налаштувати інструмент. Він набагато точніше, ніж додатки для смартфона. Увагу варто звернути на продукти від Korg, Fender і Ibanez. Існують тюнери різних видів: тюнер-прищіпка, портативний і педальний.

Якщо у вас виникли якісь питання, ви завжди можете звернутися до наших фахівців в магазин МузТорг.

Количество просмотров: 7420

Архив новостей

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5