Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




22.02.2020

Підводні камені купівлі-продажу

Не секрет, що купуючи або продаючи нерухомість, ви несете певні ризики. Звісно, вам обов'язково допоможе адвокат з житлових питань, але не буде зайвим деякі нюанси перевірити особисто. Отже, на що необхідно в першу чергу звернути увагу під час укладення договору купівлі-продажу нерухомості.купівля та продаж нерухомості

Зверніть увагу на ціну угоди. Зазвичай, ціну угоди прагнуть штучно зменшити, щоб знизити податкові виплати. В цьому випадку є ризик стати співучасником злочину. Якщо в справі буде фігурувати розписка, або якимось іншим чином правоохоронцям стане відомо про факт заниження ціни, то по відношенню до покупця або продавця буде порушено кримінальну справу про ухилення від податків, а угоду буде скасовано. З'ясуйте подробиці про особу продавця нерухомості, щоб в майбутньому не опинитися втягнутим в судові розгляди щодо визнання договору недійсним. Це може бути пов'язано із:

  • наявністю у продавця кредиторів і виконавчих проваджень;
  • в разі якщо продавець приватний підприємець, та по відношенню до нього проходить процедура банкрутства;
  • якщо продавець виступав відповідачем в судах, поцікавтеся їх результатами.

Зверніть увагу на історію об'єкта нерухомості, чи не знаходиться він у заставі. У державному реєстрі можна взяти виписку про відсутність обтяження на об'єкт купівлі-продажу. Поцікавтеся станом заборгованості за комунальні послуги по об'єкту. При наявності боргу обов’язково виникнуть проблеми з обслуговування.

Вкрай важливо перевірити відсутність зареєстрованих осіб в помешканні, яке ви купуєте. При наявності таких обов'язково зазначайте в договорі точну дату зняття їх з реєстрації.

У разі придбання будинку разом із земельною ділянкою перевірте наявність у продавця документів на право власності на землю. За їх відсутністю можуть виникнути питання з сусідами про межі узгодження земельних ділянок.

У тому випадку, якщо спочатку угода оформлюється у формі попереднього договору, краще звернутися до двох юристів для впевненості в її якісному проведенні. Попередня форма договору, як і основна, підлягає нотаріальному посвідченню, щоб у разі виникнення проблем було можливо домогтися виконання її умов. Не соромтеся передбачати штрафні санкції за невиконання умов договору.

Порада: якщо угода проходить через агентство, вимагайте повного юридичного супроводу угоди, під ключ, це гарантовано заощадить вам нерви і кошти в майбутньому.

Количество просмотров: 1611

Архив новостей

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5