27.07.2018

Дата введення в експлуатацію РРО

Газета «Приватний підприємець»

В ІПК ДФС України від 06.07.2018 р. № 3000/6/99-99-14-05-01-15/ІПК роз’яснено, що датою введення в експлуатацію РРО є відповідна дата, яка зазначається в паспорті (формулярі) РРО, акті введення його в експлуатацію та від якої обчислюється гарантійний термін експлуатації РРО. Така дата вноситься до інформаційної системи ДФС під час первинної реєстрації РРО, і від цієї дати обчислюється термін служби РРО. Визначається ця дата в разі дотримання такої процедури. Після закінчення робіт із введення РРО в експлуатацію представник центру сервісного обслуговування робить запис в експлуатаційних документах, складає довідку про опломбування РРО та акт введення його в експлуатацію.

До експлуатаційних документів належить паспорт (формуляр) РРО, який повинен мати окремі розділи для внесення даних про введення РРО в експлуатацію та його гарантійний (післягарантійний) ремонт. При цьому гарантійний термін експлуатації реєстратора обчислюється від дати введення його в експлуатацію.

Форма акта введення в експлуатацію РРО, яка містить поля для внесення дати його введення в експлуатацію, затверджена постановою КМУ від 12.05.2004 р. № 601 “Про затвердження Порядку технічного обслуговування та ремонту реєстраторів розрахункових операцій”.

Як відкрити ПП (приватного підприємця) в Україні

Як обрати систему оподаткування. Порівняльна характеристика