Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




03.08.2018

Виплати нерезидентові у ф. № 1ДФ

Газета «Приватний підприємець»

Порядок заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку за ф. № 1ДФ передбачає відображення всіх доходів, нарахованих на користь фізособи, незалежно від способу та порядку їх оподаткування, зокрема які виплачуються нерезидентам.

ДФС в Індивідуальній податковій консультації від 19.07.2018 р. № 3185/5/99-99-13-01-01-16/ІПК надає роз’яснення щодо відображення реєстраційного номера облікової картки платника податків стосовно фізособи-нерезидента.

Відповідно до п. 70.1 ст. 70 ПКУ, до Держреєстру фізосіб – платників податків вноситься інформація про осіб, які є, зокрема, іноземцями та особами без громадянства, які постійно проживають в Україні; є іноземцями та особами без громадянства, які не мають постійного місця проживання в Україні, але відповідно до законодавства зобов'язані сплачувати податки в Україні або є засновниками юридичних осіб, створених на території України.

Згідно з п. 70.5 ст. 70 ПКУ, фізособа – платник податків незалежно від віку (як резидент, так і нерезидент), для якої раніше не формувалася облікова картка платника податків та яка не включена до Держреєстру, зобов'язана особисто або через законного представника чи уповноважену особу подати відповідному органові контролю облікову картку фізичної особи – платника податків, яка є водночас заявою для реєстрації в Держреєстрі, та пред'явити документ, що посвідчує особу.

Реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП) використовується під час виплати доходів, з яких утримуються податки згідно із законодавством України.

Отже, фізична особа зобов'язана подавати інформацію про РНОКПП юридичним особам, що виплачують їм доходи (пп. 70.12.1 ст. 70 ПКУ). Документи, які не мають РНОКПП, вважаються оформленими з порушенням вимог законодавства України (п. 70.13 ст. 70 ПКУ).

З огляду на вищевикладене, податковий агент зобов'язаний відображати нараховані (виплачені) доходи, зокрема ті, що нараховуються нерезидентові, у ф. № 1ДФ відповідно до норм законодавства.

Також ДФС зазначає, що на сьогодні реалізовано технічну можливість щодо зазначення у ф. № 1ДФ дев'ятизначного номера паспорта громадянина України (який відмовився від РНОКПП) з безконтактним електронним носієм.

Як відкрити ПП (приватного підприємця) в Україні

Як обрати систему оподаткування. Порівняльна характеристика

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 2449

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне