Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




08.08.2018

Заява про перехід на спрощену систему у разі зміни податкової адреси

Газета «Приватний підприємець»

ФОП може прийняти рішення про перехід на спрощену систему оподаткування шляхом подання заяви до контролюючого органу не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу.

У Базі знань «ЗІР», категорія 107.01, роз’яснюється: до якого контролюючого органу повинна подавати заяву про перехід на спрощену систему оподаткування ФОП у разі зміни податкової адреси, пов’язаної зі зміною адміністративного району?

Податковою адресою платника податків – фізичної особи визнається місце її проживання, за яким вона береться на облік як платник податків у контролюючому органі (п. 45.1 ст. 45 ПКУ).

Згідно із законодавством ФОП, який змінив податкову адресу, пов’язану зі зміною адміністративного району, сплачує податки та збори за місцем попередньої реєстрації до закінчення поточного бюджетного періоду.

Отже, заяву про перехід на спрощену систему оподаткування слід подавати до органу ДФС за попереднім місцем податкової адреси (неосновним місцем обліку) до закінчення поточного бюджетного року, а починаючи з 1 січня наступного року – за новою податковою адресою (основним місцем обліку).

Календарь для единщиков третьей группы – 2018

Календарь для единщиков первой и второй группы – 2018

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 2197

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне