Уголок потребителя

14.08.2018

Відображення аліментів у формі 1ДФ

Газета «Приватний підприємець»

Працедавці зобов'язані своєчасно й повністю нараховувати, утримувати та сплачувати (перераховувати) до бюджету податок із доходу, що виплачується на користь платника податку та оподатковується до або під час такої виплати за її рахунок.

Про те, як працедавцеві відобразити в податковому розрахунку за ф. № 1ДФ суми утриманих аліментів із фактичного заробітку (доходу) працівника на підставі постанови виконавця, які перераховані на рахунок виконавчої служби для подальшої їх виплати стягувачу, роз’яснюється в Базі знань «ЗІР», категорія 103.25.

У заяві про примусове виконання рішення, зокрема, зазначаються відомості про спосіб перерахування стягнутих аліментних сум, реквізити рахунку, відкритого в банку або в іншій фінансовій установі, для отримання аліментних сум (за наявності). Стягнуті аліментні суми перераховуються виконавцем на зазначений стягувачем у письмовій заяві рахунок у банку чи надсилаються на адресу стягувача поштовим переказом.

Аліменти, що виплачуються платнику податку згідно з рішенням суду або за добровільним рішенням сторін відображаються в податковому розрахунку за ф. № 1ДФ під ознакою доходу "140".

Таким чином, суми утриманих працедавцем аліментів, які перераховані на рахунок виконавчої служби для подальшої їх виплати стягувачу, відображаються у ф. № 1ДФ під ознакою доходу "140" із зазначенням реєстраційного номера облікової картки стягувача.

Наймані працівники