Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




12.02.2009

Обращение Харьковского Клуба Предпринимателей

 

Президенту України
Ющенкові В.А.

Прем'єр-Міністру України
Тимошенко Ю.В.

Голові Верховної Ради України
Литвину В.М.

Міністру фінансів України
Пинзеникові В.М.

Голові Державного Комітету України
з питань регуляторної політики та
підприємництва
Кужель О. В.
Голові Комітету ВР з питань
промислової та регуляторної
політики та підприємництва
Королевскій Н.Ю



Звернення Харківського Клубу Підприємців


     Останні дії стосовно внесення змін до податкового законодавства щодо малого та середнього підприємництва, а саме Постанова КМ № 1118 від 20.12.2008 р., проекти законів "Про систему збору та обліку єдиного соціального внеску та загальнообов’язкове державне соціальне страхування" (р. № 0924), проект Закону про внесення змін до Закону України "Про оподаткування підприємств" (щодо виплат з розподіленого прибутку за наявності фінансового посередника, р. № 3518), проект Закону України "Про місцеві податки та збори" (р. № 3532) та інші нормативні акти, є спробою збільшити надходження до бюджету шляхом додаткового, іноді подвійного оподаткування й не сприяє подоланню наслідків світової фінансової кризи в країні.
     В умовах фінансової кризи найбільш важливим є захист, підтримка та збереження суб’єктів малого підприємництва як найбільш вразливої частки економіки. Зазначені підприємці не тільки забезпечують себе хоча б мінімальними засобами існування, а кожен ще створює як мінімум 1–2 робочих місця для інших громадян країни, а по країні – це декілька мільйонів робочих місць. Припинення діяльності суб’єктів малого підприємництва не тільки відобразиться на втратах надходжень до Державного бюджету України, Пенсійного фонду України, а зумовить значне навантаження на Фонд зайнятості, тобто призведе до додаткових суттєвих зобов’язань держави. Водночас саме мале підприємництво, на відміну від великих підприємств, є самозайнятим, мобільним, не має нормованого робочого дня та тижня, найменше залежне від енергоносіїв, не вимагає суттєвих затрат для самозбереження, найшвидше реагує на коливання споживчого ринку, тобто має потенціал розвитку під час кризи. Воно проявляє гнучкість та високу здатність швидко пристосовуватися до нових обставин. Мале підприємництво може виконати важливу роль в умовах кризи – поглинання робочої сили.
     Харківський Клуб Підприємців наполягає, що для вирішення питань щодо виходу з кризи та пожвавлення економіки України необхідно найактивніше стимулювати діяльність приватних підприємців шляхом лібералізації законодавства. Ми вважаємо, що вкрай необхідним є створення сприятливих умов для провадження підприємницької діяльності, усунення адміністративного тиску шляхом введення тимчасового мораторію на здійснення державного нагляду (контролю) з боку органів державної влади та місцевого самоврядування. Необхідно тимчасово зупинити ухвалення законів, що збільшують податки або погіршують та ускладнюють умови для здійснення підприємницької діяльності.

     Зі щирою повагою, Харківський Клуб Підприємців

     Источник: www.chp.com.ua

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 2987

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне