Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




21.05.2022

КМУ врегулював деякі питання земельних відносин

Газета «Приватний підприємець»

З метою забезпечення в умовах воєнного стану в Україні захисту прав держави, фізичних та юридичних осіб, КМУ постановою від 07.05.2022 р. № 564 визначив особливости ведення Державного земельного кадастру. Зокрема, передбачається, що внесення відомостей до Державного земельного кадастру і надання таких відомостей здійснється виключно державними кадастровими реєстраторами Держгеокадастру та його територіальних органів, включеними до переліку державних кадастрових реєстраторів, якими в умовах воєнного стану в Україні здійснюються повноваження, визначені Законом України «Про Державний земельний кадастр».

Надання відомостей з Державного земельного кадастру у визначених Законом випадках адміністраторами центрів надання адміністративних послуг здійснюється у порядку, встановленому Законом України «Про адміністративні послуги», або уповноваженими посадовими особами виконавчих органів місцевого самоврядування, які успішно пройшли стажування у сфері земельних відносин, у межах території відповідних адміністративно-територіальних одиниць.

Надання доступу до відомостей Державного земельного кадастру про координати поворотних точок меж об’єктів Державного земельного кадастру надається через офіційний вебсайт Держгеокадастру у порядку, визначеному законодавством лише державним кадастровим реєстраторам, а також особам, які в установленому законом порядку внесені до Державного реєстру сертифікованих інженерів-землевпорядників та Державного реєстру сертифікованих інженерів-геодезистів і уповноважені на виконання під час дії воєнного стану в Україні на відповідних територіях обстежувальних, вишукувальних, топографо-геодезичних робіт, у тому числі для складання документації із землеустрою.

Передбачається затвердження переліку адміністративно-територіальних одиниць, в межах яких припиняється доступ користувачів до Державного земельного кадастру. Також передбачається запровадження обмежень щодо оприлюднення відомостей Державного земельного кадастру, зокрема через Публічну кадастрову карту.

Також встановлена можливість підтвердження сплати адміністративного збору скрінкопією платіжного документа.

Постановою від 10.05.2022 р. № 563 КМУ на період дії воєнного стану та протягом місяця після його припинення або скасування зупинив реалізацію пілотного проекту щодо внесення до Державного земельного кадастру відомостей про земельні ділянки сертифікованими інженерами-землевпорядниками, запровадженого постановою КМУ від 29.12.2021 р. № 1438.

Також зазначеною постановою внесено низку змін до Типового договору оренди землі, затвердженого постановою від 03.03.2004 р. № 220, та скасував постанову від 02.11.2011 р. № 1134, якою затверджено Порядок розроблення проектів землеустрою, що забезпечують еколого-економічне обґрунтування сівозміни та впорядкування угідь.

Ще одною постановою від 10.05.2022 р. № 567 КМУ затверджено Порядок надання органами місцевого самоврядування контролюючим органам в електронному вигляді інформації про виділення земельних ділянок у натурі (на місцевості) власникам земельних часток (паїв) на підставі рішень органу місцевого самоврядування.

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 1291

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне