Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




19.06.2022

«Приватний підприємець» за 13 - 19 червня 2022 року про: посилення захисту працівників, звільнення після відпустки за свій рахунок, надання послуг ТОВ-сільгосптоваровиробникові другогрупником

Черговий електронний випуск «Приватного підприємця» за 13–19 червня підготував багато важливої й корисної для бізнесу інформації.

Про те, які новації відбулися в законодавчому полі, вам розповість рубрика «Інформ-ревю». А саме про: окремі норми мовного закону, які запрацюють 16 липня; закон про функціонування національної системи кваліфікацій, що набув чинності 17 червня; зміни до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з медичної практики; експериментальний проєкт щодо оформлення паспорта за кордоном та про ін.

Про певні зміни в законодавстві дізнаєтеся й у рубриці «Практикум підприємця». Так, 27 травня набув чинності Закон України від 12.05.2022 р. № 2253-IX, яким, зокрема, запроваджено можливість ФОП-роботодавцеві укладати колективні договори зі своїми працівниками та визначено нові правила масового вивільнення працівників. Тож розглянемо ті новації, які стосуються саме підприємців.

Роботодавцям в окремих публікаціях роз’яснимо й питання, які виникають під час звільнення найманого працівника після відпустки за свій рахунок. І питання: чи має право ФОП не виплачувати компенсацію в разі звільнення працівника?

На сторінках тижневика також з’ясуємо, чи можна надавати послуги ТОВ-сільгосптоваровиробникові другогрупником.

Ознайомимо вас і з низкою актуальних консультацій від:

  • Держпраці, зокрема, про те, як виплачувати зарплату працівникам, якщо в роботодавця немає можливості її нарахувати; чи може роботодавець вимагати, щоб під час простою працівники виконували свою роботу дистанційно; чи дає період відпустки без збереження зарплати під час воєнного стану право на щорічну відпустку;
  • Пенсійного фонду: про призначення пенсій за віком у 2022 році; про те, що робити, якщо семиденний термін після дати закриття е-лікарняного закінчився, а статус лікарняного залишився «Закритий»; про право не спачувати ЄСВ під час воєнного стану й зарахування відповідних періодів роботи до страхового стажу.

Отож читаймо, працюймо й перемагаймо!

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 953

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне