Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




15.12.2022

Видача примусової ліцензії на використання сорту рослин

Газета «Приватний підприємець»

Постановою КМУ від 29.11.2022 р. № 1334 у новій редакції затверджений Порядок, який визначає процедуру видачі примусової ліцензії на використання сорту рослин.

Якщо після трьох років від дати державної реєстрації чи від дати, коли використання сорту рослин було припинено, сорт рослин в Україні не використовується або використовується у незначних обсягах і будь-яка особа звертається до володільця патенту з пропозицією укладення ліцензійного договору, а володілець патенту без поважних причин відмовляє, така особа може звернутися до суду з позовною заявою про видачу їй примусової ліцензії на використання сорту рослин.

Видачу примусової ліцензії здійснює Мінагрополітики. За видачу примусової ліцензії сплачується державне мито.

Мінагрополітики може видати на строк до чотирьох років (у межах строку дії патенту) примусову ліцензію визначеній ним особі з мотивів надзвичайної суспільної необхідності та за умови воєнного чи надзвичайного стану з виплатою відповідної компенсації володільцю патенту. При цьому Мінагрополітики може вимагати від володільця патенту надати на прийнятних фінансових умовах у розпорядження ліцензіата матеріал для розмноження сорту рослин в обсягах, достатніх для належного здійснення прав, наданих примусовою ліцензією.

Примусова ліцензія може бути тільки невиключною, з визначенням обсягу, використання сорту рослин, строку дії дозволу, розміру та порядку виплати винагороди володільцю патенту.

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 711

Новий номер!

  • Чи замінить опис залишку товарів прибуткову накладну?
  • Фізособа є ФОП і найманим працівником: чи можливо це?
  • Транспортні послуги у ФОП на загальній системі: документи, ПММ у витратах

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне