12.01.2023

Дозволи на виконання робіт підвищеної небезпеки

Газета «Приватний підприємець»

Постановою КМУ від 20.12.2022 р. № 1414 встановлено, що з 1 січня 2023 року підписання дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки, а також продовження строку їх дії здійснюється шляхом накладення електронних підписів, що базуються на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису.

Також внесені зміни до Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки, затвердженого постановою від 26.10.2011 р. № 1107, якими, зокрема, передбачається наступне:

• заяву на видачу дозволу можна подати через Портал електронних сервісів Мінекономіки;
  • заява про переоформлення дозволу та оригінал дозволу подаються через центри надання адміністративних послуг у паперовій формі або в електронній формі через Портал електронних сервісів Мінекономіки, Єдиний державний вебпортал електронних послуг, у тому числі через інтегровану з ним інформаційну систему Держпраці; – у новій редакції викладено форми дозволу, заяви на одержання дозволу, заяви на переоформлення дозволу.

Additional Info

• Размещение в RSS:: нет

• Чи можна протягом зміни зробити декілька Z-звітів на ПРРО?
  • ФОП не сплачує ЄСВ і водночас працює сумісником: чи має він право на оплату лікарняного?